Virksomheder Af
Det står skidt til med at starte egen virksomhed i Danmark. I de seneste fem år er antallet af nye virksomheder faldet med knap en fjerdedel, viser en ny OECD-rapport.

Rapporten sammenligner ifølge Politiken udviklingen i en række europæiske lande plus USA og Australien og fastslår, at kun iværksættere i det økonomisk trængte Spanien klarer sig dårligere end i Danmark.

Direktør i Dansk Iværksætterforening Jakob Engel-Schmidt finder udviklingen bekymrende.

"Tallene repræsenterer en ildevarslende vejrudsigt for Danmarks evne til at skabe nye vækstarbejdspladser, helt almindelige arbejdspladser og samtidig den innovationskraft, der ligger i vores nye virksomheder," siger direktøren, der også er suppleant i Folketinget for Venstre.

Simon Toft Hansen kender alt til udfordringerne som iværksætter. Han startede i 2012 en af 18.000 nye virksomheder, værtshuset Ølsnedkeren, til trods for, at ingen banker ville låne ham penge.

"Mens jeg arbejdede som håndværker under opsvinget, ringede bankerne nærmest til én og spurgte, om man ville låne penge. Et par år efter var det umuligt," fortæller Simon Toft Hansen til Politiken.

Med hjælp fra venner, familie og en forstående udlejer er han nu ejer af ølbaren på Nørrebro.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ikke ønsket at kommentere rapporten over for Politiken.

Socialdemokraterne er dog ikke afvisende over for at tage flere initiativer end dem, der allerede er gennemført på området, og som samlet set udvider de statslige udlån til virksomheder med 40 milliarder kroner, siger partiets erhvervsordfører, Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette F. sastser på pension med DF: "Kristian, jeg regner med dig"

Roadtrip i det vilde vesten

Italien vil sælge aktier for at nedbringe gæld

3F-formand: Indiskutabelt at der er frit fagforeningsvalg

Miljøprotester mod Frankfurts store bilshow

De kan ikke blive enige - Kudlow modsiger Trump

Nordjysk murerklub: For os skal murersvende være i 3F

Verdens ældste bank vil smide sine dårlige lån