Nokias omsætning storskuffer i andet kvartal
Nokias adm. direktør, Stephen Elop, præsenterer den nye Lumia 1020 mobiltelefon.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Rettet kl. 12.33 - Nokias omsætning styrtdykker i andet kvartal. Alligevel lykkedes det den finske telegigant at lande et resultat på bundlinjen, der var stort set som ventet i markedet.

Omsætningen falder til 5,7 mia. euro. Det er langt under analytikernes forventning. En forespørgsel lavet af SME Direkt for Ritzau viser en forventning om en omsætning på 6,3 mia euro.

I samme periode sidste år var omsætningen på 7,5 mia. euro.

Driftsunderskud skuffer


Nokias driftsunderskud landede på 115 mio. euro (rettet fra 32 mio. euro), hvor der var ventet et minus på 93,9 mia. euro (rettet fra et plus på 126 mio. euro).

På bundlinjen førte det til et nettounderskud på 227 mio. euro. Her havde analytikerne kalkuleret med et minus på 238 mio. euro.

Indtjeningen per aktie er -0,6 euro, hvilket er i tråd med forventningerne. Det samlede resultat før skat endte 1 mio. euro bedre end ventet på -175 mio. euro.

Aktien faldt som en sten med 5 pct. umiddelbart efter regnskabet på børsen i Helsinki. Nu har aktien rettet sig lidt igen og ligger med et fald på 1,5 pct.

Styrtdykkende telefonsalg


Den skuffende omsætning er især drevet af et skidt kvartal for koncernens salg af mobiltelefoner. Forretningsområdet Devices & Services solgte for 32 pct. mindre i andet kvartal af 2013 i forhold til samme periode året før.

Mobilproducentens topmodeller i Lumia-serien solgte dog for 32 pct. mere i andet kvartal sammenlignet med årets første. Samlet blev der langet 7,4 mio. Lumia-telefoner over disken i andet kvartal.

"Vores mobiltelefon-afdeling begyndte at vise små tegn på forbedring i den sidste del af kvartalet, hvilket kom oven på en hård start på året," siger Nokias topchef, Stephen Elop, i regnskabet.

Glæder sig over Netværksdelen


Elop er dog glad for resultaterne i Nokias andet store ben, netværksafdelingen, som Nokia hidtil har drevet sammen med Siemens.

Her faldt omsætningen godt nok også til 2,8 mia euro fra 3,3 mia euro i samme periode sidste år. Tilgengæld lykkedes det at skabe et driftsoverskud på 8 mio. euro mod et underskud på 226 mio. euro sidste år.

"Vi nød godt af endnu en stærk præstation fra Nokia Siemens Networks, som fortsatte med at levere godt i forbindelse med selskabets fokuserede strategi," siger Stephen Elop.

Nokia har for nyligt indgået en aftale om at købe Siemens ud af det fælles netværksselskab.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked