Vækst-eventyr aftager for børskandidat
Welltec sender lange, rørlignende robotter ned i olieboringer som denne for at rense rørene og optimere olieudvindingen.
Foto: Søren Linding
Virksomheder Af
Den danske oliekomet Welltec suser af sted mod en årlig omsætning på over 2 mia. kr. og en mulig børsnotering. Men væksten i første kvartal 2013 har været knapt så imponerende som tidligere.

Welltec, der producerer udstyr til olie- og gasindustrien, omsatte i første kvartal 2013 for 428 mio. kr. Det er stigning på 18 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvor selskabet omsatte for 363 mio. kr.

Men trods en fortsat høj vækst i omsætningen, er det ikke imponerende i forhold til, hvad Welltec har leveret tidligere. For eksempel steg omsætningen i første kvartal 2012 med 25 pct. i forhold til 2011.

"Welltecs omsætningsvækst aftog i første kvartal efter et usædvanlig højt aktivitetsniveau i tredje og fjerde kvartal af 2012," skriver Welltec i regnskabet for første kvartal 2013.

Fastholder forventninger


Også selskabets driftsresultat (ebitda) faldt. Her endte resultatet på 154 mio. kr. mod 173 mio. kr. i første kvartal sidste år, svarende til et fald på 11 pct.

Det gav en ebitda-margin på 36 pct. mod 48 pct. i første kvartal 2012.

"Resultatet af primær drift før af- og nedskrivninger (ebitda) faldt som følge af den lavere omsætning og de betydelige investeringer i Welltecs operationelle kapacitet, som blev gennemført for at fastholde vækstraterne fremover," står der i regnskabet.

Læs også: Dansk oliesucces foran internationale konkurrenter

Investeringerne har en kortsigtet indvirkning på marginerne, og udviklingen er en naturlig konsekvens af virksomhedens fortsatte vækstcyklus, lyder det fra selskabet, der da også fastholder forventningerne til hele året på en omsætning på 2,1-2,3 mia. kr.

Læs også: Welltecs 2013-mål er ambitiøse men ædruelige

Kan ende i C20 Cap


Tidligere på året meldte det hurtigvoksende olieselskab ud, at en børsnotering kan være under opsejling. Men Welltec har siden slået fast, der ikke er nogen konkrete børsplaner på tegnebrættet.

Læs også: Welltec holder fast i ambition om børsnotering

Welltec fik en driftsindtjening på 802 mio. kr. i 2012. Tilsvarende selskaber i oliebranchen koster ca. 12 gange driftsindtjeningen, og med den vækst, virksomheden regner med i de kommende år, vil prisen ved en børsnotering krydse 10 mia. kr. Med den pris vil Welltec ryge direkte ind blandt de tyve største danske aktier i C20 Cap.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Mærsk stiler mod indtjening på 5 mia. dollar i år - lander stort millionunderskud

  Maersk Drilling går på børsen 4. april

  Markant opbremsning på arbejdsmarkedet: "Det kan være et af de første tegn på at dansk økonomi mærker den globale afmatning"

  SEB sænker kursmål for Genmab efter regnskab

  Genmab-analyse: Salg vil storme frem - sådan kommer aktien fra start

  Jesper "Kasi" Nielsen lukker sit holdingselskab forud for retsopgør om Pandora-bonus

  Aktietendens: Mærsk og Genmab løber med opmærksomheden i ventet grønt C25

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Mærsk og Genmab i fokus - udsigt til grøn åbning