6900 ansøgere til 48 stillinger i Novo Nordisk
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
En mere end almindelig populær arbejdsplads. Den titel kan Novo Nordisk bryste sig af, efter medicinalselskabet har fået 6900 ansøgninger til 48 såkaldte graduate-stillinger.

6900 ansøgninger er rekord for Novo Nordisk og en stigning på 66 pct. siden sidste år. Og i Bagsværd er man stolt af opmærksomheden - særligt fordi den kommer fra hele verden.

"For hver ansat vi hyrer i Danmark, ansætter vi tre i udlandet, og med et salg i 179 lande, har vi brug for ansatte med et internationalt udsyn. Derfor, er det også meget motiverende at opleve, at Novo Nordisk kan tiltrække kandidater fra hele verden," siger Lars Christian Lassen, der er senior vicedirektør i Corporate People & Organisation i Novo Nordisk.

Flere test

Graduate-programmet er for nyuddannede kandidater, og ud af de mange ansøgninger har Novo Nordisk valgt 117, der skal til en to dage lang workshop, inden de 48 bliver endeligt udvalgt.

Der venter derfor de mange ansøgere flere prøvelser.

"Ansøgerne skal igennem en række test for at bevise, at de er de rette for Novo Nordisk og vice versa. Alle ansøgere ligger i toppen af deres klasse, så det vi virkelig gerne vil finde ud af, er, om de er holdspillere og vil passe ind i Novo Nordisks kultur," siger Lars Christian Lassen.

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morgenbriefing: Tidligere Ambu-chef "chokeret" over fyring, styrelse kræver 900 mio. af Nordea i udbyttesag

Lars Marcher taler ud om fyring fra Ambu: "Jeg var surrealistisk chokeret over, at jeg blev fyret på den måde"

Chemometec er vokset 56 pct vækst på toppen: "Forventer at kunne fortsætte ad vækstsporet"

Pape går med rød blok på 2030-klimamål: "Vores hovedkrav bliver, at klimaaftalen ikke skal koste arbejdspladser og vækst"

Investor Live: Positiv Novo-analyse kan løfte aktien

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Erhvervslivet var stort set usynligt i valgkampen, hvad gik der galt?

Mens du sov: Olieprisen falder en smule tilbage - mens investorerne venter på Fed