Lego lukker del af dansk produktion
Foto: Lego
Virksomheder Af
Opdateret kl. 15.35 - Lego har besluttet at lukke en del af sin produktion i Danmark. I alt nedlægges 380 stillinger, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det handler om bearbejdning af Lego-elementer - eksempelvis dekorering - samt pakning af Lego-klodserne i de færdige æsker. Fra sommeren 2015 vil disse aktiviteter ikke længere finde sted i Billund, oplyser virksomheden.

I 2013 vil cirka 75 stillinger blive nedlagt, og i 2014 vil det være cirka 200 stillinger der nedlægges. I Billund er der omkring 3500 ansatte, mens der på globalt plan er omkring 9300.

"Nogle medarbejdere vil måske forlade os ved naturlig afgang, mens andre måske kan få nye kompetencer og finder arbejde andre steder i Lego-koncernen. Men vi kan desværre ikke undgå at afskedige medarbejdere," fortæller adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp i pressemeddelelsen.

Hjælp til jobsøgning

Ledelsen understreger, at den nu vil hjælpe medarbejderne med at finde anden beskæftigelse.

I pressemeddelelsen udtaler fællestillidsrepræsentant Berit Flindt Pedersen, at medarbejderne er kede at beslutningen om udflytning.

"Jeg er frygtelig ked af, at ledelsen har taget denne beslutning. Mine kolleger har altid ydet en stor indsats og kæmpet for at bevare arbejdspladserne i Danmark. Der er mange kolleger med høj anciennitet og familier, der har arbejdet i området gennem flere generationer. Vi vil nu gå i forhandlinger med ledelsen for at sikre, at der bliver lavet den bedst mulige ordning for hver enkelt medarbejder," siger Berit Flindt Pedersen.

Tættere på markedet

Lego begrunder beslutningen om at lukke en del af produktionen i Billund med koncernens langsigtede strategi om at have pakkerier tæt på sine kernemarkeder for at sikre en kort leveringstid til kunderne.

"Fremover koncentrerer vi derfor vores indsats inden for bearbejdning og pakkeri på Lego-fabrikkerne i Tjekkiet, Ungarn og Monterrey, Mexico, hvor vi i dag pakker og dekorerer størstedelen af de produkter, vi sælger," fortæller vicedirektør Carsten Rasmussen i pressemeddelelsen.

Allerede i dag sendes mere end 90 pct. af alle Lego-klodser, der er dekoreret eller bearbejdet i Billund, videre til andre Lego-fabrikker for at blive pakket i æsker.

Billund lukker ikke

Legos adm. direktør, Jørgen Vig Knudstorp, understreger, at der ikke er nogen planer om at lukke helt for produktionen i Danmark.

"Tværtimod ser vi Billund som et kompetencecenter, når det gælder støbeteknologi, og vi vil de kommende år investere et trecifret millionbeløb netop i vores støberi i Billund, der er et af Europas største plaststøberier," siger han.

Samlet set forventer Lego, at antallet af medarbejdere i Billund vil forblive uændret eller stige de kommende år på trods af lukningen af pakkeriet og bearbejdningen.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om dom i sag om Amagerbanken: "Det er et relativt ekstremt tilfælde"

Brian Mikkelsen om ny regeringsaftale: Jeg løber ikke skrigende væk

Anders Holch Povlsen skifter direktør i Vila: "Jeg har været i selskabet siden 1990, så jeg har taget det hårde arbejde opad"

N.E. Nielsen: "Det er noget rigtig møg ud fra min egen personlige situation og de andre dømtes situation"

ABG om Ambu-direktørs aktiekøb: Det sender et godt signal til markedet

Mads Nipper blev tvunget til at skrotte vækstmål: Nu sætter han igen konkrete tal på salget i Grundfos

Bjarne Corydon: Her trak Mette Frederiksen det længste strå

Mangemillionær på bitcoins: Kursen vil fortsætte op - sådan investerer jeg

Økonomiprofessor om regeringsaftale: Problemet er at der hverken er en plan for indtægter eller udgifter