Nazi-Goebbels' børnebørn milliardærer på BMW-aktier
Harald Quandt med sin mor og stedfar Joseph Goebbels, der overtog titlen som kansler efter Hitlers død 30. april 1945. Allerede dagen efter begik han dog selvmord.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Quandt-familien, der er storaktionærer i den tyske bilproducent BMW, har aner til den tidligere tyske nazist og propagandaminister Joseph Goebbels.

Det skriver Bloomberg News.

Tilbage i 1945 blev den dengang 23-årige Harald Quandt, der var officer i det tyske luftvåben Luftwaffe, holdt fanget af briterne, da han modtog nyheden om, at hans mor, Magda Goebbels, og stedfaderen Joseph Goebbels havde taget først deres seks børns og siden deres egne liv med giftpiller.

I 1947 blev han løsladt, og da faderen døde syv år senere overtog han sammen med halvbroderen Herbert et industri-imperium.

Harald Quandt koncentrerede sig særligt om våbenindustrien, men deres formue voksede for alvor i kraft af aktieopkøb i de tyske bilproducenter BMW og Daimler.

Børnebørn milliardærer i dag

Begge brødre er afgået ved døden for årtier siden, men Herberts enke, 86-årige Johanna Quandt, og to børn, Susanne Klatten og Stefan Quandt, sidder i dag som storaktionærer i BMW.

Efterkommerne af Harald, de fire døtre Katarina, Gabriele, Anette-Angelika og Colleen-Bettina har holdt noget lavere profil. De har dog stadig betragtelige summer på kontoen.

Således arvede de fire søstre 1,5 mia. D-mark, svarende til 4,2 mia. kr., i 1978, da moderen Inge døde, fremgår det af bogen "Quandt-familien". Ifølge Fritz Becker, direktør for familiens selskaber, har søstrene gennemsnitlig fået et afkast på 7 pct. årligt siden overtagelsen af formuen.

Det svarer til et afkast på 294 mio. kr. årligt.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNeurogastronomi er på vej ind på arbejdspladsen

Annoncørbetalt
indhold af Kokkenes Køkken

Forsiden lige nu


Udskydelse af nye boligskatter kan koste boligejere 9 mia kr

800.000 boligejere må vente længere på 14 mia

Dansk advokat sigtet for skattefusk for 161 mio kr

Kammeradvokaten: Russisk minister var ejer af fond på Bermuda - ikke dansk advokat

Microsoft trumfer forventningerne til omsætning og bundlinje

Ørsted-partnerskab indgår 25-årig OREC-aftale i New York

Udskudt boligskat kan give projektsalg et løft

Veganeraktie fortsætter kursfaldet - på frygt for aktieudsalg

Jysk Fynske Medier skærer 150 stillinger i spareplan