Nazi-Goebbels' børnebørn milliardærer på BMW-aktier
Harald Quandt med sin mor og stedfar Joseph Goebbels, der overtog titlen som kansler efter Hitlers død 30. april 1945. Allerede dagen efter begik han dog selvmord.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Quandt-familien, der er storaktionærer i den tyske bilproducent BMW, har aner til den tidligere tyske nazist og propagandaminister Joseph Goebbels.

Det skriver Bloomberg News.

Tilbage i 1945 blev den dengang 23-årige Harald Quandt, der var officer i det tyske luftvåben Luftwaffe, holdt fanget af briterne, da han modtog nyheden om, at hans mor, Magda Goebbels, og stedfaderen Joseph Goebbels havde taget først deres seks børns og siden deres egne liv med giftpiller.

I 1947 blev han løsladt, og da faderen døde syv år senere overtog han sammen med halvbroderen Herbert et industri-imperium.

Harald Quandt koncentrerede sig særligt om våbenindustrien, men deres formue voksede for alvor i kraft af aktieopkøb i de tyske bilproducenter BMW og Daimler.

Børnebørn milliardærer i dag

Begge brødre er afgået ved døden for årtier siden, men Herberts enke, 86-årige Johanna Quandt, og to børn, Susanne Klatten og Stefan Quandt, sidder i dag som storaktionærer i BMW.

Efterkommerne af Harald, de fire døtre Katarina, Gabriele, Anette-Angelika og Colleen-Bettina har holdt noget lavere profil. De har dog stadig betragtelige summer på kontoen.

Således arvede de fire søstre 1,5 mia. D-mark, svarende til 4,2 mia. kr., i 1978, da moderen Inge døde, fremgår det af bogen "Quandt-familien". Ifølge Fritz Becker, direktør for familiens selskaber, har søstrene gennemsnitlig fået et afkast på 7 pct. årligt siden overtagelsen af formuen.

Det svarer til et afkast på 294 mio. kr. årligt.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ejere vil smide Santa Fe's bestyrelse på porten: "De har bare kørt selskabet i sænk"

Ørsted-aktier forgylder energikæmpe for tredje år i træk: Egenkapitalen runder 23 mia. kr.

SAS-piloter: "Strejke kan blive langvarig"

Novo Nordisk søger om godkendelse af diabetespille i EU

Norsk finanshus holder fast i købsanbefaling af SAS-aktie: Bonus kan blive annulleret

En film vi alle kan blive klogere af: "Til vi falder" skildrer på fineste vis livet, når det gør allermest ondt

Jacob Pedersen: SAS-strejke kan vende overskud til underskud

Han er topchef i en virksomhed, der er mere værd end Mærsk: "Dette er den største risiko din virksomhed overhovedet kan tage"

PFA-topchef bekymret for at ECB løber tør for pengepolitisk ammunition