Koncernchefen i PostNord siger op
Lars Idermark stopper som koncernchef i PostNord for at blive chef i svenske Södra
Foto: Henry Lundholm
Virksomheder Af
PostNord skal på udkig efter en ny koncernchef. Den nuværende topchef Lars Idermark har således meddelt bestyrelsen med formand Fritz Schur for bordenden, at han forlader posten.

Lars Idermark blev i 2010 udnævnt til adm. direktør og koncernchef for PostNord. Han forlader nu jobbet for i stedet at tiltræde som adm. direktør og koncernchef for Södra. Tidspunktet for Lars Idermarks afgang fastsættes senere.

Dermed kommer Fritz Schur altså til at søge efter endnu en mand til en toppost i en delvis statsejet virksomhed, blot få måneder efter TDC's Henrik Poulsen afløste Anders Eldrup i Dong Energy.

"Lars Idermark har gjort en fantastisk indsats i løbet af de snart to år, han har været i PostNord. Under Lars Idermarks ledelse er den koncernstrategi, der nu er ved at blive effektueret, blevet udarbejdet. Samtidig med er der gennemført såvel omfattende omkostningseffektiviseringer som vigtige fremtidssatsninger i form af investeringer og opkøb," siger Fritz H. Schur, bestyrelsesformand for PostNord, i en meddelelse og fortsætter:

"Jeg har stor forståelse for Lars Idermarks beslutning og hans motiv for at skifte til Södra, men jeg beklager naturligvis hans beslutning. Vi indleder omgående rekruttering af en efterfølger."

Kommer nærmere hjemmet


Lars Idermark selv siger om skiftet, at han kommer til at savne arbejdet i PostNord, men at tilbuddet i Södra ikke var til at afslå.

"Der er aldrig et rigtigt tidspunkt at skifte arbejde. Arbejdet i PostNord har været kolossalt stimulerende, og jeg har haft et ekstremt godt samarbejde med bestyrelsesformanden og den øvrige bestyrelse, ledelse og medarbejdere. PostNord befinder sig i en intensiv omstillingsproces, hvor vi ud fra vores netop fastlagte koncernstrategi arbejder med at tilpasse vor brevforretning til nye forudsætninger, samtidig med at vi udvikler vor logistikforretning. Jeg kommer til at savne ikke at afslutte dette arbejde," siger han i en meddelelse og fortsætter om Södra:

"Jeg har tidligere siddet i koncernens bestyrelse i mere end 10 år. Samtidig ligger skovindustrien mit hjerte nær. Efter mere end 25 år i erhvervslivet i Stockholm og Gøteborg er det også positivt at Södras hovedkontor ligger så tæt ved mit hjem, således at den omfattende pendling kan ophøre. Alt dette gjorde, at jeg ikke kunne sige nej til muligheden for at lede Södra."NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst