Koncernchefen i PostNord siger op
Lars Idermark stopper som koncernchef i PostNord for at blive chef i svenske Södra
Foto: Henry Lundholm
Virksomheder Af
PostNord skal på udkig efter en ny koncernchef. Den nuværende topchef Lars Idermark har således meddelt bestyrelsen med formand Fritz Schur for bordenden, at han forlader posten.

Lars Idermark blev i 2010 udnævnt til adm. direktør og koncernchef for PostNord. Han forlader nu jobbet for i stedet at tiltræde som adm. direktør og koncernchef for Södra. Tidspunktet for Lars Idermarks afgang fastsættes senere.

Dermed kommer Fritz Schur altså til at søge efter endnu en mand til en toppost i en delvis statsejet virksomhed, blot få måneder efter TDC's Henrik Poulsen afløste Anders Eldrup i Dong Energy.

"Lars Idermark har gjort en fantastisk indsats i løbet af de snart to år, han har været i PostNord. Under Lars Idermarks ledelse er den koncernstrategi, der nu er ved at blive effektueret, blevet udarbejdet. Samtidig med er der gennemført såvel omfattende omkostningseffektiviseringer som vigtige fremtidssatsninger i form af investeringer og opkøb," siger Fritz H. Schur, bestyrelsesformand for PostNord, i en meddelelse og fortsætter:

"Jeg har stor forståelse for Lars Idermarks beslutning og hans motiv for at skifte til Södra, men jeg beklager naturligvis hans beslutning. Vi indleder omgående rekruttering af en efterfølger."

Kommer nærmere hjemmet


Lars Idermark selv siger om skiftet, at han kommer til at savne arbejdet i PostNord, men at tilbuddet i Södra ikke var til at afslå.

"Der er aldrig et rigtigt tidspunkt at skifte arbejde. Arbejdet i PostNord har været kolossalt stimulerende, og jeg har haft et ekstremt godt samarbejde med bestyrelsesformanden og den øvrige bestyrelse, ledelse og medarbejdere. PostNord befinder sig i en intensiv omstillingsproces, hvor vi ud fra vores netop fastlagte koncernstrategi arbejder med at tilpasse vor brevforretning til nye forudsætninger, samtidig med at vi udvikler vor logistikforretning. Jeg kommer til at savne ikke at afslutte dette arbejde," siger han i en meddelelse og fortsætter om Södra:

"Jeg har tidligere siddet i koncernens bestyrelse i mere end 10 år. Samtidig ligger skovindustrien mit hjerte nær. Efter mere end 25 år i erhvervslivet i Stockholm og Gøteborg er det også positivt at Södras hovedkontor ligger så tæt ved mit hjem, således at den omfattende pendling kan ophøre. Alt dette gjorde, at jeg ikke kunne sige nej til muligheden for at lede Södra."

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Banker veksler gerne dine kroner til anden valuta, men smækker kassen i for at veksle rejsevaluta til danske kroner

USA: Aktierne fik ekstra rygstød af en bekræftelse af nye forhandlinger mellem Kina og USA

Denne aktie er steget med ca. 700 pct. på tre måneder i næste uge lander regnskabet

Iværksættere spinder deres første overskud på storbykvinder, der vil have økologisk og dyrt garn

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

USA vil efterforske techgiganters forretningsmetoder

Snapchat-aktie belønnes i eftermarkedet efter regnskab

Tidligere premierminister Li Peng død

Brian Mikkelsen: "Et brexit uden en aftale er det mest sandsynlige scenarie lige nu"