Pakistansk rigmand køber Bella Center
Foto: Bella Center
Det københavnske konferencecentrum, Bella Center, har fundet sin nye ejer. Konsortiet Solstra Capital Partners med den pakistanske rigmand Alshair Fiyaz i spidsen køber et flertal af aktierne i Bella Center og hotellet Bella Sky.

Samtidig skyder de nye ejere 150 mio. kr. ind i konferencecentret. Det er netop det beløb, som revisorerne i det seneste regnskab fra konferencecentret påpegede, at der var nødvendigt for at drive centret videre.

Alshair Fiyaz holder sig selv ude af offentlighedens søgelys i forbindelse med købet, men allerede nu kan man læse på Fiyaz' hjemmeside om ejerskabet af Bella Center.

Unik virksomhed


I stedet udtaler partner i Solstra Capital Partners Oscar Crohn sig om opkøbet.

"Bella Center er en unik virksomhed, idet den repræsenterer et stykke dansk infrastruktur, der er af fundamental betydning for København og hele hovedstadsregionen. Den slags virksomheder er interessante at investere i," siger Oscar Crohn i en pressemeddelelse fra Bella Center.

Fiyaz er kendt som velhavende playboy, og han er medejer af bygningen der huser det københavnske stormagasin Magasin på Kongens Nytorv og selskabet, der står for driften af Illum.

Pres fra Nordea

Salget sker efter pres fra Bellas hovedbankforbindelse, Nordea, der har en stor del af den op mod 1,9 mia. kr. store gæld i Bella Center efter at have finansieret byggeriet af det nye luksushotel Bella Sky.

Byggeriet er endt med at blive langt dyrere end beregnet, og Nordea, der også selv er blevet tvunget til at tage en mindre ejerandel i Bella Center, vil have en mere langsigtet og dedikeret ejer, erfarede Børsen tilbage i januar fra kilder med kendskab til processen.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Danske Bank endte i top - Sydbank blev straffet

Finanshus: Hold dig på afstand af disse seks danske aktier

Prisen på olie tager et ordentligt dyk

Formuepleje spår rentehop fra Fed: Rentepause kan skabe panikudsalg

Det Hvide Hus åbner for alternativ finansiering af grænsemur

Disse tre danske aktier har for første gang i lang tid genvundet momentum

Lars Nørholts advokat langer ud efter politiet: "Fire nøglevidner mangler"

Aktier: Boeing og Oracle stryger frem i USA efter gode nyheder

Konservatives nye skatteplan nævner intet om selskabsskatten: "Vi har stadig en række ambitioner for erhvervslivet"