Arla sælger Rynkeby til tysk gigant

324697_16_9_large_597.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. maj 2016 KL.12:43
Juiceklenodiet Rynkeby har fået ny ejer. 

Det står klart, efter Arla Foods med øjeblikkelig virkning har solgt datterselskabet til den tyske koncern Eckes-Granini Group, som er en af Europas førende producenter inden for drikkevarer baseret på frugt. Handlens størrelse offentliggøres ikke. 

Det oplyser Arla i en pressemeddelelse. 

"I Arla har vi gennem de seneste to årtier frasolgt datterselskaber, som ikke har nogen direkte tilknytning til produktionen af mejeriprodukter, da vi ønsker at fokusere på vores kerneforretning. Rynkeby er det sidste tilbageværende datterselskab i Arla-koncernen, som ikke relaterer sig til mælk, og vi mener, at Rynkeby rent forretningsmæssigt passer bedre til Eckes-Granini, fordi de fremadrettet kan bringe virksomheden op på næste trin," siger Povl Krogsgaard, vice-adm. direktør i Arla, i meddelelsen. 

Stiftet i 1934

Rynkeby er ifølge Arla Nordens største juice- og saftproducent med et årligt salg på mere end 130 mio. liter drikkevarer primært i de skandinaviske lande. Virksomheden så dagens lys i 1934 og blev overtaget af den danske mejerikæmpe i 1998.

Med opkøbet bliver Rynkeby altså en del af Eckes-Granini, der før sammenlægning havde omkring 1500 ansatte og eksport til 70 lande. Det tyske selskabs hovedkontor ligger i Nieder-Olm, hvilket er tæt på Mainz. 

"Opkøbet af Rynkeby er endnu en vigtig milepæl i Eckes-Graninis internationale vækststrategi. Vi er stolte over at kunne byde Rynkeby og de engagerede medarbejdere velkommen og er glade for at kunne tilføre Eckes-Granini to nye stærke brands," siger Thomas Hinderer, bestyrelsesformand og topchef i Eckes-Granini, i meddelelsen og fortsætter: 

"De to brands, Rynkeby og God Morgon, passer perfekt ind i vores produktsortiment. Vi ligger nu placeret som nummer et i otte europæiske lande i vores fortsatte bestræbelser på at blive den førende leverandør af frugtdrikke."