Anders Runevad stopper som topchef i Vestas - ny direktør på plads

null

381081_16_9_large_578.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
07. maj 2019 KL.19:06
Anders Runevad stopper som adm. direktør i Vestas pr. 1. august. Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Hans efterfølger bliver Henrik Andersen, nuværende koncernchef & adm. direktør for Hempel og medlem af Vestas’ bestyrelse gennem seks år. 

Anders Runevad har stået i spidsen for den danske vindmøllegigant siden 2013 og har været med til at revitalisere Vestas til den position, virksomheden indtager i dag i energisektoren. 

Runevad fortsætter som rådgiver

Ifølge Vestas er skiftet i toppen et led i virksomhedens langsigtede overdragelsesplan, og Anders Runevad forbliver tilknyttet til Vestas i en rådgivende funktion indtil midten af 2020.

Her skal han rådgive bestyrelsesformand Bert Nordberg og den kommende topchef Henrik Andersen. 

"Jeg er stolt over at overlade et selskab i god form. Et selskab som vil drage fordel af en ny leders perspektiver. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de dedikerede medarbejdere, jeg har arbejdet sammen med de seneste seks år og jeg ser frem til at støtte Henrik og Bert som rådgiver fremover,” lyder det fra Anders Runevad i meddelelsen. 

Han fortsætter derudover også som bestyrelsesformand i MHI Vestas Offshore Wind. 

"Kontinuitet på den korte bane"

Den kommende topchef, Henrik Andersen, har været medlem af Vestas' bestyrelse i mange år. Ifølge bestyrelsesformand Bert Nordberg, skal Henrik Andersen stå for den samme linje som Anders Runevad på den korte bane. 

”Jeg er glad og stolt over, at vi har kunnet overbevise Henrik Andersen om at træde til i stedet for Anders Runevad og dermed sikre kontinuitet på den korte bane og samtidig opbygge momentum til vores langsigtede vision om at blive global leder inden for bæredygtige energiløsninger," udtaler bestyrelsesformanden. 

Analytiker: Han har løst den opgave han fik 

Hos Sydbank kalder analytiker Jacob Pedersen direktørskiftet en overraskelse. 

“Det er nærmere overraskende. Men han har løst den opgave, han fik, da han overtog posten fra Ditlev Engel. 110 pct. Han har gjort Vestas stabilt og kedeligt, som han skulle. For mig at se, er der ingen tvivl om, at Vestas er blevet markedsledende under Anders Runevad, når det kommer til vindenergi og bæredygtige løsninger," siger Jacob Pedersen. 

Aktieanalytikeren mener, at Vestas i Henrik Andersen har fundet den rette mand. 

“Det viser jo, at man har fundet en person til posten, der ved, hvordan selskabet fungerer. Henrik Andersen skal ikke ind og revolutionere selskabet, men sørge for, at Vestas udnytter sin position på det globale vindmøllemarked,” siger Jacob Pedersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den afgående topchef, da Vestas kommer med regnskab for årets første kvartal onsdag.