Anders Holch Povlsens Bestseller fordobler resultatet til 2 mia. kr.

335521_16_9_large_302.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. nov 2016 KL.13:00
Det tog Anders Holch Povlsen ét år at få vendt resultatnedgang til fremgang i Bestseller.

Hans modekoncern har lagt godt 1 mia. kr. til sin omsætning, og fremgangen på bundlinjen er lige så stor, så resultatet før skat i 2015/16 er fordoblet fra 1 mia. kr. til 2 mia. kr.

Toplinjen i modemagnatens ejerledede selskab voksede i det seneste regnskabsår fra 21,8 mia. kr. til 22,9 mia. kr. - det højeste nogensinde.

For ét år siden måtte Anders Holch Povlsen meget skuffende melde om et styrtdyk på bundlinjen, der faldt med over 40 pct. fra 1,7 mia. kr. til 1 mia. kr.

Stadig ikke tilfredsstillende

"Ikke tilfredsstilende og ikke på det niveau, som vores virksomhed skal ligge på," tordnede han den gang og afslørede, at der var gennemført afskedigelser og effektiviseringer rundt i alle afdelinger. 

Nu glæder han sig - uden dog at sætte prædikatet tilfredsstillende på:

”Vi har i det forgangne regnskabsår oplevet en vækst i vores samlede omsætning på 5 pct. og kan ud over dét præsentere en fordobling af sidste års resultat før skat til 2 mia. kr., hvilket var den ambition, vi satte os selv på baggrund af forrige års resultat,”lyder det fra Anders Holch.

Bundlinjefremgangen er primært skabt af Bestsellers salg af modetøj til butikker ejet af andre, grossister og onlineforretninger som Asos og Zalando - hvor Holch Povlsen i parentes bemærket selv er stor aktionær.

"Men vi har også haft fokus på omkostningerne og er gået os selv efter i sømmene. Vi er i dag 200 færre medarbejdere, og vi har lukket urentable egne forretninger. Vi åbner fortsat nye butikker, men har de senere år skåret 40-50 butikker væk årligt, så vi i dag har små 2800," siger han.

Resultat vil hænge ved

Selv om Bestseller slet ikke er på niveau med de resultater, der blev lavet for seks-syv år siden, da resultatet var oppe og snuse til 3 mia. kr. før skat på en meget mindre omsætning, så venter ejeren og topchefen ikke, at det seneste års fremgang vil fortsætte i år. Bundlinjen i det regnskabsår, der i dag allerede er fire måneder henne, vil uændret blive på niveau med de 2 mia. kr., lyder forventningen.

"Vi tør ikke love mere. Vi står over for store investeringer i en ny engrosplatform og nyt it, og vi har netop udvidet vores logistikcenter i Haderslev, så vi regner med et resultat på niveau med det, vi nu lægger frem," oplyser han.