Analytiker oven på overraskende positive Darzalex-salgstal: "Diskussionen om Genmab kan nå sin guidance, den får vi simpelthen ikke"

null

384614_16_9_large_411.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. jul 2019 KL.13:57
I markedet har der været frygt for, om Genmab kan nå sine helårs-forventninger til salget af kræftmidlet Darzalex, som det danske biotekselskab har sat barren særdeles højt for. 

Med tirsdagens salgstal for Darzalex fra Genmab-partneren Johnson & Johnson, der overgår analytikernes forventninger, bliver denne frygt taget af bordet. 

Sådan lyder konklusionen fra chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen. 

"Diskussionen om Genmab kan nå sin guidance, den får vi simpelthen ikke," lyder det fra chefanalytikeren. 

I årets andet kvartal solgte Darzalex samlet for 774 mio. dollar, hvilket lå 12 pct. over, hvad analytikerkorpset havde regnet med.

Det betyder, at Darzalex samlet har solgt for 1,4 mia. dollar i årets første seks måneder og derfor er godt på vej til at nå Genmabs egne forventninger om et salg på 3 mia. dollar i 2019. Det er et niveau, der ligger 50 pct. over, hvad Darzalex solgte for i 2018. 

"Genmabs guidance på 3 mia. dollar begynder at se meget overkommelig ud, og det er det væsentligste. Det er det, som investorerne har været nervøse for, om selskabet kan nå," siger Michael Friis Jørgensen, der kalder salgstallene for stærke og understreger, at Darzalex' salg generelt set ventes at være stærke i andet halvår af 2019. 

De seneste kvartaler har salgstallene for Darzalex været til den skuffende side, og det har i markedet lagt kimen til bekymringer om, hvorvidt Genmab kan nå i mål med sine egne forventninger. Senest skete det i forbindelse med Johnson & Johnsons regnskab for første kvartal, hvor salget lå en smule under analytikernes forventninger. 

Regnskab er stærkt trods engangseffekt

Ifølge Johnson & Johnson skal en stor del af væksten i Darzalex-salget dog tilskrives engangseffekter fra bl.a. pris- og refusionsforhandlinger i visse europæiske lande. Denne effekt beløber sig til 16 procentpoint af væksten. På trods af denne engangseffekt er salgstallene stadigvæk positive, understreger chefanalytikeren. 

Også senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, mener, at Genmab på trods af engangseffekten er godt på vej mod at nå i mål med sin guidance på Darzalex-salget. 

"Det ændrer dog ikke på, at Genmab efter vores vurdering er godt på vej til at indfri forventningerne til helåret om et markedssalg på 3 mia. dollar, hvilket bør bidrage til et kursløft som overgår det generelle aktiemarked i dag," vurderer Søren Løntoft Hansen overf or Ritzau Finans.