Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

384736_16_9_large_37.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. jul 2019 KL.11:26
“Det er et meget klart vidnesbyrd om, at Ørsted har alle intentioner om at sikre, at de får den fordel, som der ligger i at være først og størst i USA.”

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, efter, at myndighederne i New York torsdag aften oplyste, at den danske energikoncern er blevet udpeget som en af de to vindere i en stor udbudsrunde.

Udpegelsen betyder, at Ørsted sammen med den amerikanske partner Eversource - under 50/50-partnerskabet Sunrise Wind – er gået videre til kontraktforhandlingerne om at opføre en havvindmøllepark i den amerikanske stat med en kapacitet på 880 megawatt (MW). De to selskaber skal derfor nu til at forhandle med myndighederne i New York om en såkaldt OREC-aftale, der løber over 25 år.

Med torsdagens offentliggørelse har Ørsted hevet endnu en sejr hjem i USA, da energikoncernen for nylig også har vundet et projekt i New Jersey.

Ifølge Jacob Pedersen er Ørsteds bedrifter igennem den seneste tid med til at sende meget stærke signaler til resten af branchen:

“Det er endnu et tegn på det førerskab, som Ørsted har, og som udspringer af selskabets position i Europa. De fleste, der følger Ørsted, har fået et meget klart billede af, hvor vigtigt det er at være i førerfeltet i den her industri. Det er i og for sig også det, som sådan en ordre som den her, er med til at bekræfte, at Ørsted også kommer i på det amerikanske marked,” siger Sydbank-analytikeren.

Ifølge Ørsted forventes havvindmølleparken at blive sat i drift i 2024, forudsat at der indgås en kontrakt med myndighederne i New York, og at Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning.

Ørsted oplyste i en meddelelse torsdag aften, at aftenens nyhed ikke vil få indflydelse på selskabets tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2019 eller på det udmeldte forventede investeringsniveau for 2019.