Airbus øger produktionen af konkurrent til Boeings 737 MAX-fly

Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. feb 2020 KL.11:29

Presset stiger på flyproducenten Boeing, skriver The Wall Street Journal. Den europæiske konkurrent hæver produktionen, mens Boeings 737 MAX fortsat har flyveforbud.

Europæiske Airbus planlægger at producere 67 fly af modellen A32Oneo om måneden i 2023. Det er et løft fra den nuværende plan om 63 månedlige fly i 2021.

A32Oneo-modellen er med sin lange rækkevidde og høje brændstofeffektivitet en direkte konkurrent til Boeings katastroferamte 737 MAX-fly.

737 MAX-modellen, der har haft flyveforbud siden to fatale styrt, ventes af mange flyselskaber ikke tilbage i tide til sommersæsonen.

Det gælder blandt andre Norwegian Air Shuttle, som ikke regner med at se de fly, selskabet har bestilt fra Boeing, før september. Det fortalte finansdirektøren, Geir Karlsen, til sine investorer under en telekonference.

- Jeg tror, at Boeing går og regner med, at mindst nogle af kunderne vil aflyse, tilføjede han ifølge The Wall Street Journal.

Hos Green Africa Airways kan sådan en aflysning muligvis blive aktuel. Torsdag placerede det nigerianske flyselskab nemlig en større ordre hos Airbus, og Green Africa Airways' tidligere ordre på 100 fly fra Boeing er nu usikker, oplyser kilder til avisen.

/ritzau/FINANS