24-årig lakse-milliardær kaster millioner i danske Airbnb-iværksættere

343046_16_9_large_108.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
06. apr 2017 KL.19:53

Norske Gustav Magnar Witsøe er 24 år og blandt verdens mest velhavende dollarmilliardærer under 25. Nu skyder han 4 mio. norske kr. (3,2 mio. kr.) i Key Butler, som startede i Danmark for kun to år siden.

I dag er Key Butler vurderet til at være 34 mio. norske kr. værd (ca. 27,5 mio. kr).

Ifølge Forbes er Gustav Witsøe god for 1,33 mia. dollar (9,3 mia. kr.) gennem sit ejerskab af knap halvdelen af sin fars laksekoncern Salmar. Faderen af samme navn stiftede den norske lakseproducent i 1991, og den er i dag en af ​​verdens største.

Den unge Witsøe har siden han blev medejer i 2013 investeret i fast ejendom og tech-virksomheder, og nu er han faldet for potentialet i deleøkonomi.

Key Butler har skabt sin forretning på danskernes flittige brug af boligudlejningstjenesten Airbnb. Virksomheden sørger for nøgleoverdragelse, rengøring, og hvad der ellers kan være af butlerlignende services, som udlejerne gerne vil udlicitere. 

"Det er sjældent, man får en investor, der er 24 år. Men det er super fedt, for han er ivrig på en helt anden måde ift. at lære, og vi får sindssygt mange gode input fra ham," siger stifter og produktchef Sune Liengaard.

Prominente norske investorer

Gustav Witsøe bliver den tredje prominente, norske investor i Key Butler. I sommeren 2016 solgte selskabet 10 pct. for 1,1 mio. norske kr. til den tidligere McKinsey-direktør i norden, norske Trond Riiber Knudsen, der også har formidlet kontakten til Gustav Witsøe.

I februar landede virksomheden 5,5 mio. norske kr. fra en investortrio med hotelmilliardær Petter Stordalen i spidsen.

Key Butlers adm. direktør i dag er også norsk. Og 24 år. Oscar Hellenes satte sig i spidsen for Key Butler som følge af en fusion mellem danske Key Butler og norske Lotel i foråret 2016.

Hvorfor bliver I ved med at lande norske investorer?

"Vi har fået bedre hul igennem til de norske investorer. Vi har været bedre til at få opmærksomhed på den norske startup-scene end på den danske," siger Oscar Hellenes.

"Vi har også talt med danske investorer, men det er klart, at de taler jo med hinanden, så det er en naturlig udvikling, at vi finder nye investorer gennem deres netværk," fortsætter han.

Vil være størst i Skandinavien

Pengene skal bruges til at sikre kvaliteten i selskabets serviceydelser, når det går fra at dække storbyer til danske sommerhusområder og norske hytter - først på nordsjællands kyst. Og væksten i investorer stiller også større krav til dokumentation af driften.

"Vi har nogle kræfter til at kunne gøre alt meget hurtigere. Vi har altid fokuseret på, at vi skal levere et godt produkt til vores kunder, men vi er blevet meget bedre til at spore og holde øje med tallene her det sidste halve år. Det har altid været vigtigt, men nu er der andre, der kan se dem og flere, vi skal stå til ansvar for," siger Sune Liengaard.

For kun en uges tid siden kunne de annoncere købet af den svenske konkurrent Top Host, som sendte det samlede kundetal op på 1000.

Tidligere havde Key Butler en forestilling om, at de skulle ekspandere til Europa, men lige nu er fokus på at sætte sig benhårdt på Skandinavien.

Tættere med Airbnb

Sideløbende kører de en tættere og tættere kontakt med Airbnb.

"Dialogen med Airbnb bliver bedre og bedre. De er store og ikke lette at komme i kontakt med, men de er ved at åbne op for, at sådan nogle som os er en stor del af deres forretning," fortæller Sune Liengaard og fortsætter:

"De er ved at udvikle lettere måder til at give deres kunder adgang til hjælp fra sådan nogle fra os. De hører jævnligt på, hvad vi godt vil have, og vi prøver at høre dem, hvor de er på vej hen."