15 danskere under 30 på prestigefuld Forbes-liste

357430_16_9_large_192.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. jan 2018 KL.12:59
Unge danske iværksættere er godt repræsenteret på den seneste udgave af Forbes' liste over succesfulde personligheder under 30 år.

15 danskere fra 10 danske virksomheder har indtaget listen i de seks kategorier Videnskab og Sundhed, Finans, Kunst og Kultur, Detail og E-handel, Lov og Politik og Industri.


Videnskab og Sundhed


Martin Bonde Jensen, medstifter,
Particle3D


28-årige Martin Bonde Jensen har med virksomheden Particle3D fra 2017 skabt 3D-printet knogleimplantat særligt målrettet rekostruktion af ansigter. Det kan eksempelvis komme trafikofre eller kræftpatienter tilgode.

Projektet er startet på Syddansk Universitet, og ifølge Medwatch forventer medstifter Casper Slots, at teknologien kan tages i brug i EU i 2019.

Printet tager udgangspunkt i stoffet tricalciumfosfat, som er hovedmineralet i knogler.


Frederik Aalund, Christian Bertelsen, Gustav Skands, stiftere, SBT Instruments

De tre 28-årige stiftere startede SBT Instruments i 2014. De læste sammen på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og startede udviklingen som et universitetsprojekt i 2013.

Produktet er en bakteriefinder, som i real-time kan spore bakterier i vand, mad og miljøtest, og målet er at forbedre hygiejne og kvalitetsstandarder.

Gustav Skands er adm. direktør, Christian Bertelsen er teknisk direktør og Frederik Aalund er informationsdirektør i virksomheden, fremgår det af hjemmesiden.


Arnau Verdaguer, medstifter,
HP Now


Arnau Verdaguer er 28 år, og også HP Now er vokset ud af Danmarks Tekniske Universitet, hvor han sammen med sin medstuderende og medstifter Rasmus Frydendal begyndte udviklingen.

Virksomheden står bag en teknologi, som kan generere hydrogenperoxid ud af vand, luft og elektricitet, og som kan anvendes til sikker og miljøvenlig vand- og luftbehandling ifm. kunstvanding, husdyrbrug, kommunale boliger, klorfri swimmingpool samt i luft- og overfladebehandling.Finans


Christian Arnstedt, Denis Fedoryaev, 29, Blazar Capital

Christian Arnstedt og Denis Fedoryaey er begge 29 år og tidligere partnere i det internationale konsulenthus Mckinsey.

De grundlagde virksomhedsfabrikken Blazar Capital i 2017 og planlægger at lancere 20 online virksomheder på fem år. De første er ur-virksomheden Nordgreen og designbrillefirmaet Jamie Looks.

En strategi har været at få tilknyttet kompetencer inden for consumer- og iværksætterområdet. Blazar Capital har derfor opbygget et rådgiverpanel med en stribe erhvervskendisser i form af bl.a. den tidligere Pandora-chef Mikkel Vendelin, superiværksætterne Tommy Ahlers og Jakob Jønck samt it-guruen Juha Christensen.

Den tidligere Carlsberg-boss Jørgen Buhl er også med i panelet, primært pga. Blazar Capitals idé med at lave et internationalt skalerbart setup, der kan kopieres på forskellige produktkategorier, kombineret med de personlige kompetencer.

LÆS MERE HER


Morten Bruun, medstifter, Penstable


26- årige Morten Bruun er medstifter og marketingansvarlig i Penstable, som specialiserer sig i ansvarlige og bæredygtige investeringer for pensionsmidler.

Produktet er baseret på en digital platform, som giver brugerne mulighed for se både investeringsafkast, besparelser og den indvirkning, deres pensionsopsparing kan have, afhængig af deres investeringsvalg.Kunst og Kultur


Mattis Curth, stifter, Artland


Mattis Curth er 28 år og stifter af virksomheden Artland, som han driver sammen med sin bror Jeppe Curth, som er tidligere professionel fodboldspiller.

Virksomheden står bag et digitalt mødested for kunstinteresserede. App'en har værker til salg fra 50 gallerier verden over, og kunstsamlere kan både dele deres egne samlinger og få indblik i andre private samlinger. I dag bruger 12.000 samlere app'en.

LÆS MERE HER


Julius Juul, medstifter, Heliot Emil

Julius Juul er 28 år. Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men kort tid efter startede han sammen med sin bror Victor deres eget tøjmærke opkaldt efter deres oldefar Heliot Emil.

Det er blevet taget godt imod i hiphopverdenen, hvor både A$AP Rocky, Future, Kendrick Lamar og Offset fra Migos har vist sig i deres design.

Brødrene viste deres 2018-kollektion frem under modeugerne i Milano, Paris, New York og København i 2017 og har i dag Juul Studio i New York, som også fokuserer på bl.a. grafisk design og udvikling af brands.Detail og e-handel


Gulnaz Khusainova, stifter, Easysize

28-årige Gulnaz Khusainova er født i Moskva, men hun valgte at slå sig ned i København for at lancere hjemmesiden Easysize.me.

Virksomheden specialiserer sig i forbrugsmønstre og har udviklet en teknologi, som gør det lettere at finde den rigtige størrelse, når man shopper online. Man intaster størrelserne på de ting, man har i skabet, og ud fra de design, bliver man foreslået den rigtige størrelsei andre designs. 

Ifølge Khusainova reducerer det antallet af returvarer med 35-40 pct.Jura og Politik


Mina Jaf, stifter, Women Refugee Route (WRR)


29-årige Mina Jaf er feminist. Hun arbejder med flygtningespørgsmål og kæmper for kvinders rettigheder.

Hun er født i Kurdistan, men som 11-årig blev hun tvunget til at flygte til Danmark med sin mor sine søskende. Herfra har hun grundlagt organisationen Women Refugee Route (WRR).Industri


Hjalte Wieth, Jesper Theil Thomsen og Christoffer Nyvold, stiftere, Soundboks


De er hhv. 22, 22 og 23 år, og de startede højttalervirksomheden Soundboks, mens de tadig gik i gymnasiet i 2014. I dag er de omkring 40 ansatte i med en gennemsnitsalder omkring 26 år, og i 2017 er det lykkedes dem at skabe en omsætning på over 40 mio. kr. og et nulresultat.

De knokler for at slå igennem i USA, hvor den store udendørshøjttaler snart lander i fysiske butikker.


LÆS MERE HER