12-tals pigerne sætter sig på den grønne agenda på ingeniørstudierne

366695_16_9_large_245.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
04. aug 2018 KL.10:00
Antallet af kvindelige studerende på ingeniørstudierne ved Aarhus Universitet sætter rekord.

Det viser de spritnye tal for årets optagelser.

Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet har netop optaget godt 1000 nye studerende, og heraf 31 pct. kvinder. Det er en stigning på 41 pct. i forhold til sidste år.

“12-talspigerne har for alvor fået øjnene op for de mange ingeniøruddannelser, hvor de kan studere nye grønne teknologier og dermed være med til at redde verden,” konkluderer højskolens direktør Conni Simonsen.

77 pct. af de nye studerende inden for Kemi og Fødevareteknologi er kvinder, mens Bioteknologi og Sundhedsteknologi også kan mønstre over 70 pct. kvinder.

Fag som elektronik, maskinteknik og andre traditionelle ingeniørfag har mændene fortsat stort set for sig selv.

Der skal et andet sprog til for at fange pigerne

“Vi har i år gjort en særlig indsats for at fange de dygtige gymnasiepigers opmærksomhed. Vi har holdt arrangementer, der henvender sig til dem, og vi har lavet et magasin, der ligner et dameblad på forsiden, men hvor kvinder fortæller, hvordan det er at studere til ingeniør. At det ikke kun er for nørder, og hvilke muligheder, studiet kan føre til,” fortæller Conni Simonsen.

Hun har erkendt, at der skal et andet sprog til for at appellere til kvinderne.

 “For fire år siden ændrede vi navn på uddannelsen stærkstrømsingeniør til Elektrisk Energiteknologi. Studiet gik fra at have nul kvinder til en andel nu på 16 pct., og målsætningen er her at nå op på 25 pct. inden for få år.”

Energigigant jubler

HR-direktør hos den ingeniørtunge energigigant Ørsted Hanne Blume er begejstret for udviklingen.

“Der er i de senere år gjort meget for at ændre på tallene uden den store effekt, men nu ser det endelig ud til, at kurven knækker. Og det har vi hårdt brug for,” siger Hanne Blume og uddyber:

“Vi ved, at der er mange dygtige piger derude, og vi har på ingen måde råd til, at de ikke også søger ind på ingeniøruddannelserne. Vi har brug for hele talentmassen. Det er også forudsætningen for, at vi her i Ørsted kan nå vores mål om mange flere kvinder i ledelsen. Men er talenterne der ikke, kommer det ikke til at ske, selvom vi ved, at større diversitet giver bedre arbejdsmiljø og bedre bundlinje.”

Hvad gør I selv for at gøre kvinder interesserede i ingeniørstudiet?

“Vi har forskellige arrangementer for dem, der har videnskabsfag på gymnasiet, hvor de ser, hvordan man bygger vindmølleparker. Senest havde vi dem med på rundvisning på Skærbækværket ved Fredericia, hvor vi producerer fjernvarme helt uden fossile brændsler.”

“Vi kunne høre, at en ny verden åbnede sig for mange af dem - at ingeniørfaget også er innovation, der bidrager til en grønnere verden,” siger Hanne Blume.

DTU hænger med hovedet

Også Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby kan bryste sig af, at ca. en tredjedel af de nye studerende er kvinder. Men dekan Martin Vigild er ikke tilfreds.

“Tallet er stort set uændret fra sidste år, selvom vi forsøger at få flere kvinder til at søge ind, men vi har ikke den succes med det, som vi gerne vil have,” siger Martin Vigild.

Kvinderne sætter sig på den grønne energi

Også på DTU flokkes kvinderne om den grønne agenda, hvor studiet Vand, Bioressourcer og Miljømanagement topper med en kvindeandel på 80 pct. tæt fulgt af teknisk biomedicin.

På studiet Netværksteknologi og It var der sidste år slet ingen kvinder, mens bare to er blevet optaget i år ud af de i alt 40 studerende på studiet.

“På de kvindedominerede fag burde vi måske gøre noget for at tiltrække flere mænd. For det blandede hold er supergodt for studiemiljøet. Det tilfører noget ekstra,” siger Martin Vigild, men tilføjer:

“Jeg bliver ofte konfronteret med den holdning, at der også skal være plads til de drenge, der sparker dæk og taler om kubik. Dem vil vi selvfølgelig også gerne kunne tiltrække og give et trygt studiemiljø, men her bliver de altså også udsat for en god, sund portion diversitet til morgenmad,” fortæller dekanen på DTU Martin Vigild, men understreger:

“Det er kontroversielt at sætte kønsbalancen på hovedet, men for meget af et enkelt element er ikke opskriften på et godt studiemiljø. Og det er klart, at der mangler mange flere kvinder på flertallet af ingeniøruddannelserne, end der mangler mænd på et mindretal af ingeniøruddannelser.”
stho@borsen.dk