10 unge danskere indtager prestigefuld Forbes-liste

376843_16_9_large_226.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. feb 2019 KL. 8:51
For fjerde gang har Forbes udgivet en europæisk oversigt over de 30 unge mennesker under 30 år, der ifølge magasinet har gjort en helt særlig indsats i ti kategorier.

I alt er 300 innovative, kreative og forandrende unge mennesker blevet udvalgt, og på listen finder man alt fra den franske fodboldstjerne Antoine Griezmann over den engelske musiker George Ezra til skuespilleren Daniel Radcliffe.

På de attraktive lister finder man også et væld af unge danskere, der hver især har gjort en særlig forskel inden for deres felt, og som har formået at disrupte den verden, de befinder sig i.

Børsen giver her kort overblik over de ti danske unge, som er med på en af de eksklusive lister.


Rasmus Borregaard Vinter

Rasmus Borregaard Vinter er trods sine blot 19 år en af de bedste til computerspillet League of Legends. I 2018 formåede han endda at vinde den europæiske MVP-titel, der tilfalder den spiller, der har tilført sit hold mest værdi.

Med i kategorien: Sports & Games 2019


Mads Andreas Olesen

27-årige Mads Andreas Olesen er medstifter af Blue Energy A/S, som fokuserer på bæredygtige energiløsninger, og som i 2018 blev solgt for over 100 mio. kr. i 2017 af investeringsfonden New Nordic Advisors.

Trods salget er han dog fortsat som kommerciel direktør i virksomheden.

Med i kategorien: Manufacturing & Industry 2019


Mads Fibiger

Økologisk undertøj. Det var idéen, da den i dag 27-årige Mads Fibiger og hans medstiftere i 2015 lancerede Organic Basics, da han stadigvæk gik på Handelshøjskolen i Aarhus. Sammen har de hentet over 6 mio. kr. ind gennem crowdfundingkanalen Kickstarter.

Med i kategorien: Retail & Ecommerce 2019


Fatima AlZahra'a Alatraktchi

En Ph.d-grad, egen virksomhed og to børn – og med på Forbes' liste.

Det kan den 29-årige Fatima AlZahra'a Alatraktchi bryste sig af, der under sin tid som Ph.D-studerende hos DTU udviklede en sensor, som kan spore en bakteriel infektion for folk med et svagt immunforsvar hurtigere end de traditionelle metoder.

Derfor skabte hun selskabet  Prediagnose, som hun i dag bruger sin tid på.

Med i kategorien: Science and Health 2019


Camilla Hessellund Lastein

Med ildhu er 25-årige Camilla Hessellund Lastein gået ind i den digitale bogbranche, hvor hun har stiftet virksomheden Lix, som har rejst godt 50 mio. kr. Med stor succes, da det har ført til, at flere store forlag har digitaliseret deres bibliotekskatalog.

I de ti kategorier udnævner Forbes desuden en til to såkaldte ’call-outs’, som hver især bliver portrætteret i det næstkommende Forbes-magasin, og her er danske Camilla Hessellund Lastein blevet en af de særligt udvalgte i kategorien for sociale entreprenører.

Med I kategorien: Social Entrepreneurs


Niels Fibæk-Jensen

Bæredygtige investeringer er vejen frem. Det er skismaet hos Matter, som 26-årige Niels Fibæk-Jensen er adm. direktør i og medstifter af.

For der skal være et alternativ for de danskere, der ønsker en mere bæredygtig løsning, og derfor har Matter lanceret et pensionsprodukt, der tager forbehold for det.

Med i kategorien: Finance 2019


Anders Krohn:

Sammen med to partnere har 26-årige Anders Krohn skabt Aula, som er en kommunikationsplatform, der forsøger at skabe et mere engagerende universitetsmiljø.

Holdet bag Aula mødtes på Oxford University, og siden har de holdt sammen gennem tykt og tyndt.

Med i kategorien: Social Entrepreneurs


Vasilij Brandt og Pascar Sivam

De to unge iværksætter på 28 år, Vasilij Brandt og Pascar Sivam lancerede i 2018 deres urmærke Nordgreen efter at have gennemført en succesrig crowfundingkampagne gennem portalen Kickstarter, hvor der blev rejst over 1,5 mio kr.


Siden da er det kun gået én vej for virksomheden, hvis ur-design skabes af Jakob Wagner, som tidligere har været designer for blandt andre Bang & Olufsen.

På det første år nåede virksomheden at sælge for omkring 8 mio. kr. i over 70 forskellige lande, hvor virksomheden desuden giver kunden mulighed for at donere en del af indkøbsbeløbet til et velgørende formål.

Med I kategorien: Retail & Ecommerce 2019


Henrik Hagemann:

Med sin medstifter Gabriella Santos har den 26-årige Henrik Hagemann skabt Customem, som udvikler biomateriale, der rammer farlige kemikalier i forurenet vand.

Virksomheden har blandt andet fået støtte af Europa Kommissionen og er en del af Forbes' liste for deres store indsats.

Med i kategorien: Manufacturing & Industry 2019

Find den fulde liste fra Forbes her: