Jan Magnussens Corvette har kurs mod Le Mans-sejr
Foto: Arkiv: Jean-Francois Monier/Ritzau Scanpix
Sport Af
Med mindre end fire timer tilbage af dette års Le Mans har den gule Corvette nummer 63, som blandt andet køres af Jan Magnussen, kurs mod sejr.

Magnussen har fire gange vundet sin klasse i Le Mans, men kan altså sikre sig en femte triumf, hvis bilen holder sin føring i GTE Pro-klassen.

De øvrige kørere i bilen er Antonio Garcia og Mike Rockenfeller.

Bilen har et forspring på cirka ti sekunder til nærmeste forfølger. 

I samme klasse befinder Michael Christensen sig. Han kæmper for at blive verdensmester i langdistanceløb sammen med Kevin Estré.

Bilen lå en overgang til også at vinde Le Mans. Men den måtte ifølge TV2 holde stille i hele 21 minutter og raslede ned på 12.-pladsen. Det vil dog være nok til at sikre VM-titlen, hvis placeringen fastholdes.

Otte danskere til start

I alt otte danskere var til start lørdag eftermiddag.

To af dem kørte for Aston Martin nummer 95, men kort efter midnat bragede Marco Sørensen i høj hastighed ind i barrieren. Han var selv i stand til gå fra stedet, men bilen var færdig i løbet.

Britiske Darren Turner og danske Nicki Thiim var bilens øvrige kørere. Sidstnævnte bakker sin kollega og ven op i et opslag på Twitter.

"Game over. Det vigtigste er, at min bedste ven er okay og stadig har det godt. Tak for den fantastiske opbakning, som nummer 95-holdet får. Elsker jer og sætter pris på det," skriver Nicki Thiim.

Danske High Class Racing, som har Anders Fjordbach og Dennis Andersen blandt kørerne, lå søndag formiddag på 12.-pladsen i LMP2-klassen.

Her var David Heinemeier-Hansson også til start som en del af Jackie Chan DC Racing, men bilen udgik tidligt søndag morgen.

Michelle Gatting ligger sammen med sine teamkolleger hos Ferrari på 11.-pladsen i sin Ferrari.

Ingen danskere kører med i Le Mans' kongeklasse i år. Med fire timer tilbage er det Toyota nummer syv, der fører foran Toyota nummer otte. Den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso er blandt de tre kørere i sidstnævnte.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler