Magnussen med bedste kvalifikation i fire år: Starter som femmer i Australien
Kevin Magnussen bag den nye sikkerhedsbøjle kaldet HALO, der er blevet et krav fra den nye sæson. Bøjlen er blevet beskyldt for dels at være grim og dels skygge for udsynet.
Foto: Scanpix/Rick Rycroft
Sport Af
Racerkøreren Kevin Magnussen har fået en særdeles lovende start på den nye Formel 1-sæson, der åbner i Melbourne i denne weekend.

Den danske Haas-kører blev noteret for sjettehurtigste tid i lørdagens kvalifikation, hvor han således nåede helt frem til tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3.

Som følge af en placeringsstraf til Daniel Ricciardo (Red Bull) starter Magnussen endda helt fremme på femtepladsen i søndagens grandprix.

Magnussen kørte den 5303 meter lange bane i Australien i tiden 1 minut, 23,187 sekunder, hvilket altså rakte til en sjetteplads foran teamkollega Romain Grosjean, der blev nummer syv.

Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigst og starter i pole position i søndagens grandprix.

Kvalifikationens dramatiske højdepunkt stod Mercedes-køreren Valtteri Bottas imidlertid for, da han kørte af banen og smadrede sin bil mod barrieren.

Finnen kunne selv kravle ud af sin ødelagte racer, men nåede ikke at blive noteret for en tid i Q3.

Banen i Melbourne blev hurtigere, som tiden gik, og det samme gjorde Kevin Magnussen, der åbnede beskedent, men satte gode tider, når det gjaldt.

Han blev nummer 11 i Q1, der ikke bød på de store overraskelser, men som igen antydede, at Haas-bilerne er mere konkurrencedygtige fra starten af denne sæson.

Magnussens teamkollega Romain Grosjean var hurtigere og sluttede den første del af kvalifikationen som nummer otte.

Rollerne internt på Haas-holdet var byttet om fra start af Q2, hvor Magnussen kørte hurtigere end sin franske konkurrent.

Begge Haas-kørere kan nu gå ind til grandprixet med styrket moral og med viden om, at de kan køre med om de pointgivende placeringer.

Søndagens grandprix begynder klokken 07.10 dansk tid.

/ritzau/

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler