Erhvervsfolk klar til skotsk løbeeventyr
Lørdag blev 20 kilometer forceret ved den svenske klippe "Kullen", sidste fællestræning før finalen i det skotske højland. Claus Klitholm giver den gas.
Foto: Torsten Steenholt
Sport Af
Løb som du gør nu - gang det på kort tid med to og læg godt med bakker og kernetræning ovenpå! Det var i grove træk opskriften til Torsten Steenholt, da han sprang med på Børsen og Running26's løbehold af erhvervsfolk med kurs mod 100 kilometers løb i det skotske højland.

Finalen er tæt på. Om blot ni dage vil det vise sig om forberedelserne rækker til at gøre turen til en oplevelse for livet eller et mareridt for Steenholt og holdets øvrige ni deltagere, der har valgt at prøve kræfter med trailløb i en kaliber ud over det sædvanlige.

Erhvervslederne har siden 29. marts fulgt personlige træningsprogrammer og deltaget i fællestræninger for at sikre stærke ben til at kunne kapere over 3000 højdemeter på de tre dage løbeturen er fordelt over. Samlet har holdet løbet over 8000 kilometer på de knap fem måneders forberedelse. 

"Når man er bedst på mellemdistancen, er alt på over 20 km bare hårdt! Så jeg har trænet i bjerge og bakker i både Grækenland og Mallorca i sommerferien og føler nu for alvor at formen er ved at være der," fortæller Torsten Steenholt, Chr. Hansen. Han har løbet tæt på 1000 kilometer i forberedelserne.

Mere om holdets deltagere her

Abstrakt og uoverskueligt

Peter Hedevang Christensen, Sund & Bælt, har løbet tilsvarende, men aldrig før så meget i bakker.
"Fysisk begynder jeg så småt at tro på, at det kan lade sig gøre at gennemføre. Og mentalt er jeg begyndt at tro på projektet. Men det er først inden for de sidste tre uger, jeg er nået så langt mentalt. Indtil da har det været en noget abstrakt og uoverskueligt størrelse," siger han.

Selvstændig konsulent, Kirsten Ejlskov Jensen sætter sammen med Kenneth Demskov holdrekord med 1400 kilometer i løbedagbøgerne.

"Jeg føler mig virkelig i topform. Nu hvor jeg har lærte de andre deltagere bedre at kende, glæder jeg mig til at dele oplevelsen med dem. Og da jeg også har prøvet at løbe i de skotske bjerg allerede, glæder jeg mig sindssygt meget," siger Kirsten Ejskov.

Kenneth Demskov, Athena IT-Group, har kæmpet med de længere ture, men har med salttabletter fået has på kriserne.

"Jeg ser nu frem til den planlagte nedtrapning, til vi skal afsted. Benene er klar, og bliver ikke mere klar, så nu glæder jeg mig bare til at komme til Skotland," lyder det fra Demskov.

Intense uger

Simon Goldschmidt, Orbital Systems, har haft paletten fuld med nyt arbejde og andre ting. Det har skabt lidt ujævn træning, så det er blevet til omkring 600 kilometer i forberedelserne.

"Der er været nogle intense uger med masser af godt løb i bakker og terræn, men lidt for mange uger hvor det slet ikke blev til noget løb," siger han og glæder sig trods dette til at prøve kræfter med det skotske højland.

Revisor Sten Pedersen, Inforevision, har slappet lidt af med familien i sommerferien, erkender han. Alligevel er det blevet til 850 kilometer i træningsforløbet.

"Jeg glæder mig ganske enkelt vanvittigt til nogle gode, smukke, sjove og hårde dage i Skotland sammen med resten af holdet. Det bliver for vildt!!," lyder det fra revisoren.

Tjekker kort og vejrudsigter

Claus Klitholm, European Investment Bank, bruger tid på at tjekke udstyr, da vejr og underlag bliver skiftende og uforudseligt.

"Efterhånden som vi kommer tæt på, bruger jeg også tid på at kigge billeder, kort, ruteprofiler og vejudsigten. Jeg visualiserer, hvordan det bliver at løbe i det område og i det vejr," fortæller han. Undervejs i træningen er det blevet til omkring 900 kilometer i løbeskoene.

Lørdag lagde den svenske klippe Kullen terræn til en 20 kilometer lang fællestræning, der samtidig markerede et vendepunkt i forberedelserne. De sidste dage skrues der ned for løbeturene, så kroppen er helt frisk dag ét i Skotland, den 1. september.

Træningsstrategi fulgt

Cheftræner Bjarke Kobberø, Running26, forklarer, at træningen har fokuseret på at håndtere bjerge og bakker, samt kombinationen af at kunne skifte mellem løb og gå (det er indimellem trods alt for stejlt til at løbe) og evnen til at yde en præstation tre dage i træk.

"Og så er det afgørende at være forberedt til alt slags vejr hvad angår tøj og udstyr og det at finde den rette strategi for væske- og energiindtagelse, da man er selvforsynende på etaperne," siger han.

Deltagertallet er siden starten faldet fra 13 til ti, fordi to har fået skader undervejs, mens en enkelt måtte melde fra af andre årsager.

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler