OL-opskrift: Blåbær, ingefær og masser af søvn
Maratonløberen Anna Baumeister spiser antiinflammatorisk og sover ti timer i døgnet for at blive OL-klar.
Foto: Colourbox
Sport Af ,
Motionsblog - Når de danske OL-atleter om en måneds tid står klar nede i Rio er der én atlet, som jeg i særlig grad glæder mig til at følge. Anna Baumeister repræsenterer os på den klassiske maratondistance, som hun på imponerende vis har gjort til sin egen.

Med lige dele talent og træningsflid er det på kort tid lykkes Anna at hamre tider af sted, som de fleste kun kan drømme om, og derfor bliver det afsindig spændende at følge hendes karriere de næste mange år.

Foreløbigt kulminerer den stadigt unge maratonkarriere med OL i Rio; et løb, hvor ikke tiden, men den fysiske og mentale stamina kommer til at afgøre placeringen. Kropsvægten er på plads og træningen kører på det absolut højeste niveau, som kroppen kan kapere. Så langt så godt.

For en eliteløber slutter det dog ikke her, for der er andre centrale aspekter, der skal tilgodeses; aspekter som tilfører kroppen den ekstra styrke, der forhindrer, at immunforsvaret klapper sammen og skaderne bryder frem. Og aspekter, som du der træner ambitiøst på motionsplan kan lære af og tænke ind i din hverdag.

Sover ti timer i døgnet

Søvnen er højt prioriteret, og derfor kom det ikke bag på mig, da Anna allerede for flere uger siden fortalte mig, at hun efterhånden lå oppe omkring ti timers søvn i døgnet. Det er udtryk for hendes store klasse, at hun formår at mærke efter, og prioritere søvnen, når der var så meget andet man kunne lave, end at ligge og snue.

Gid mine andre klienter kunne tage ved lære af denne visdom, for det er nu engang en naturlov, at øgede fysiske strabadser kalder på øget tid under dynen. Og det gælder ikke kun olympiske atleter, men absolut også dig der skruer træningen i vejret for at blive klar til jernmand eller maraton. En ekstra times søvn kan gøre underværker for din formudvikling og reelt have langt større indflydelse på din form, end ekstra træning eller grej.

Og spiser antiinflammatorisk

For at understøtte processen har Anna med største selvfølgelighed givet kosten ekstra opmærksomhed. Med afsæt i den opskrift, som jeg præsenterer i "Den store antiinflammatoriske kostguide", har vi finpudset hendes ernæring, så den rummer maksimalt styrkende komponenter, der frem for alt hjælper kroppen med at fordøje de fysiske spor, som træningen efterlader, på rekordtid.

Og ja, du læser rigtigt; de samme antiinflammatoriske rammer, som gælder for gigtpatienter, personer med kredsløbsproblemer, eksem og andre dårligdomme, er det centrale fundament for Annas kost. Interessant nok er der nemlig ikke større forskel på kroppens behov når den presses af træning, som når den kæmper mod sygdom.

I praksis betyder det, at hun nærmest svømmer i fiskeolier, spiser blåbær og havtorn i imponerende mængde, får cellerne til at krible efter et solidt skud ingefær, og gnasker kål i alskens varianter – og mængder – som de fleste kun kan drømme om.

Resultatet af denne dedikerede indsats behøver vi ikke vente til Rio med at se, for det er i hverdagen, at Anna mærker effekten af at spise sundt. Kroppen kvitterer nemlig prompte på den hjælpende hånd ved at forkorte sin restitutionstid og modtage større mængder træning uden at kny. Hvilket så igen kommer til at betyde, at Anna bliver topklar til at give den gas i Rio.

Nøj, hvor jeg glæder mig.  

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler