Løbetræning skylles ned med whisky-drømme
Fællestræning ved Liseleje - smukt og krævende terræn forud for de 100 kilometer i Skotland.
Foto: Bjarke Kobberø
Sport Af

Glæden over god form, lange løbeture og naturoplevelser er ikke lig med et liv i total askese. Heldigvis.

Børsen og Running26's løbehold af erhvervsfolk træner i disse måneder krop og sjæl til at kapere 100 kilometers løb i det skotske højland.

For det meste trænes alene ud fra et personligt løbeprogram – men er der også fællestræninger undervejs, hvor emnerne kan variere ganske bredt – lige fra brugen af løbestave til kvaliteten af lokal skotsk whisky.

"Jeg er absolut ikke whisky-drikker eller -nyder. Men jeg har lovet mig selv at når jeg når i mål efter løbet på tredjedagen i Skotland er noget af det første jeg skal smage en god lokal whisky - det er pt. mit visuelle målfoto," skriver Peter Christensen i sin træningsopdatering.

To måneder til Skotland

De ti erhvervsledere på holdet er nu over halvvejs i forløbet. Om præcis to måneder gælder det finalen i Skotland: Tre dagsture på i alt 100 kilometer i Torridon regionen. Den sidste dag gennemføres en maraton på ruten "The Celtman Marathon Route".

Der trænes i bakker og løbes 25-30 kilometer løbeture for at styrke ben og få teknikken på plads.

I sidste uge foregik den sidste fællestræning før sommerferien, hvor deltagerne løbe mellem 20 og 30 kilometer i klitter, på stranden og gennem skoven ved Liseleje, nord for København. Træningen blev afsluttet med sund kost i det grønne, suppleret med alkoholfri øl og is efter frit valg.

Status på træningen

Flere af løberne har opdateret deres status over træningen.

Sten Pedersen har blandt andet anskaffet sig et par stave, der kan være en god hjælp til at holde balance og fart i et krævende terræn.

"Det er ikke godt at vide, hvad MTB rytterne har tænkt, da jeg tumlede rundt i det blå spor og prøvede at få det til at fungere ved Maglebjerg. Der er ingen tvivl om det kræver lidt øvelse," skriver han blandt andet.

Kirsten Ejskov Jensen går atypisk til værks. Hun er en hærdet løber og stærkt engageret i hvordan motion kan hjælpe kræftofre gennem sygdommen. Aktuelt deltog hun i eventløbet Proof of Life gennem Danmark, som sluttede på Bornholm for få dage siden.

"På de syv dage fik jeg løbet 155km. Nu er jeg lidt træt i benene, men tror efterhånden formen er på plads til vores Skotland-tur og den skal bare vedligeholdes henne over sommeren," skriver hun. Læs hele opdateringen her.

Paul Schatteles er på sit livs opgave. Formen bliver bedre ved at erstatte "hyggeture" på 15 kilometer med ture på 30 kilometer.

"Forløbet har indtil videre været fantastisk og jeg er i super form. Det er hårdt at sige farvel til alkohol og sukker, men det er prisen for at komme af med de sidste par kilo. Alle redskaber skal nu tages i brug!", skriver han. Læs hele opdateringen her. 

Ny løber på holdet

Og så har holdet netop fået en ny deltager: Direktør Torsten Steenholdt, Chr. Hansen, der dog forventer mådehold med de gyldne dråber:

"Jeg har aldrig været i Skotland, og havde egentlig forestillet mig, at mit første besøg i det gæstfrie land kom til at involvere en del mere whisky, men det bliver ikke aktuelt denne gang," skriver han.

Mon ikke den forventning bliver gradbøjet, når først glasset står foran ham på dag tre i Torridon Inn.... 

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRobotaktier er på vej til at blive en megatrend

Annoncørbetalt
indhold af Saxo bank