Magnussen: Fedt første løb trods ærgerlig punktering
"Jeg fik en rigtig god start. Koblingen var sat helt perfekt til det greb, der var i banen, så da jeg slap koblingen, var der sindssygt meget knald på," siger Kevin Magnussen efter comeback i Formel 1
Foto: Scanpix
Sport Af
De første sekunder af Kevin Magnussens comeback i Formel 1 var forrygende. Men så kom en punktering i vejen og tvang den danske racerkører til at kæmpe sig op gennem stillingen efter et uplanlagt pitstop.

Det gjorde Magnussen på formen vis, og derfor er det en tilfreds dansker, der evaluerer sit gensyn med motorsportens kongeklasse.

"Jeg fik en rigtig god start. Koblingen var sat helt perfekt til det greb, der var i banen, så da jeg slap koblingen, var der sindssygt meget knald på."

"Men ned mod det tredje sving kunne jeg bare mærke, at jeg punkterede forhjulet. Så slap jeg gassen for at undgå at ramme nogen. Jeg havde ikke nogen kontakt, så det var bare ærgerligt. Resten var rigtig godt," siger Kevin Magnussen.

Ifølge danskeren må der have ligget noget på banen, som fik ram på hjulet. Ellers har der været så lidt kontakt i forbindelse med punkteringen, at han ikke opdagede det.

Punkteringen betød tidligt pitstop og nye dæk, og derfor kom et rødt flag belejligt for Magnussen, der var raslet ned på en sidsteplads. Flaget kom, efter at Fernando Alonso (McLaren) fejlvurderede Esteban Gutierrez (Haas) i en overhaling.

Et dæk røg af Alonsos racer, der strøg mod barrieren, før den endte sammenkrøllet ude på noget grus. Mirakuløst kunne Alonso selv stige ud af vragresterne. Gutierrez måtte også udgå, selv om hans racer var sluppet markant billigere.

"Jeg var glad for, at der kom et rødt flag, så jeg kunne komme om bag feltet igen."

"Jeg vidste, at det ville blive svært, men da jeg startede og så, at jeg godt kunne overhale de første par biler, så fyrede jeg den bare af," siger danskeren.

"Det er ikke en nem bane at overhale på, men jeg kunne stadig overhale alle dem, jeg kæmpede imod. Så det var fedt, men også ærgerligt (med punkteringen, red.)," siger han videre.

Kevin Magnussen formåede at køre sig op på en samlet 12.-plads ved det australske grandprix i Melbourne lige bag holdkammerat Jolyon Palmer og den pointgivende top-ti.

Kun 21 ud af 22 kørere kom til start, da Red Bulls Daniil Kvyat måtte opgive at komme på startgridden.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler