Wimbledons præmiepulje nærmer sig 300 mio kr
Her er en, der ved hvordan man gør. Schweizeren Roger Federer har vundet Wimbledons herrerække syv gange.
Foto: sc
Sport Af
Hvis du skal vinde en tennisturnering i dit liv, så er Wimbledon økonomisk set den bedste af slagsen at nå til tops i.

Præmiepengene er nemlig støt stigende i den traditionsrige turnering, og ved årets udgave belønnes alle deltagere bedre end nogensinde, uanset hvor langt den enkelte spiller når i turneringen.

Samlet set er præmiepuljen på 26,75 mio. pund - cirka 279 mio. kr. Det er næsten 20 mio. kr. mere end sidste år svarende til en stigning på syv procent.

Bedst belønnes vinderne i herre- og damesingle, der hver især kan stikke 19,6 mio. kr. i lommen.

Singlespillere, der taber i første runde, må "nøjes" med cirka 300.000 kr. for en enkelt kamps arbejde. Det er 152 procent mere end førsterundetaberne fik for fem år siden.

"De seneste tre år har vi tilgodeset spillere, der ryger ud i første og anden runde. Nu har vi fundet en god balance," siger formanden i The All England Lawn Tennis Club, Philip Brook, ifølge Reuters.

Wimbledon er den af de fire grandslam-turneringer, der har den største præmiepulje. Dernæst følger US Open foran Australian Open, mens French Open runder feltet af.

Samtidig oplyser formanden, at man ved årets udgave af Wimbledon vil have seks baner med det såkaldte hawkeye-system, der kan vurdere, om dommeren har set rigtigt. Det er to baner flere end sidste år.

Wimbledon begynder 29. juni.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler