Atlético øjner drømme-sæson inden Chelsea-kamp
Foto: Scanpix
Sport Af
En af årets vildeste fodboldhistorier skrives i øjeblikket i den spanske hovedstad. Real Madrids lillebror - Atlético Madrid - er i gang med en både uventet og yderst imponerende sæson.

Om den så også bliver eventyrlig, afgøres i løbet af de kommende seks eller syv kampe. De har det hele i egne hænder, Atlético-spillerne.

- Vi har ikke opnået noget som helst endnu, som anfører Gabriel Fernández Arenas - blot kaldet Gabi - siger det.

Fakta er, at Atlético Madrid er nummer et i den spanske liga og kan hente klubbens første mesterskab siden 1996. Der resterer kun fire spillerunder.

Sideløbende står kun Chelsea og José Mourinho i vejen for en finalebillet i selveste Champions League.

Atlético Madrid har aldrig vundet Champions League-turneringen og var senest i semifinalen for 40 år siden, hvor spanierne nåede finalen og tabte til Bayern München efter omkamp i den daværende mesterholdenes turnering.

Hjemmebane i aften

Første semifinale mod Chelsea spilles tirsdag aften hjemme på Vicente Calderon.

Men selv om manager José Mourinho og hans Chelsea-tropper formentlig er ramt på selvtilliden, efter de senest tabte hjemme til bundproppen Sunderland i Premier League og formentlig smed mesterskabet væk, har Atlético-spillerne stor respekt for briterne.

"Mourinhos tropper er altid velforberedte og stærke både fysisk og mentalt, akkurat som os. Det bliver meget tæt. Holdet, der er skarpest foran mål, vil gå videre," siger Gabi.

Han understreger, at det først er nu, det afgøres, om sæsonen bliver fantastisk.

"Sæsonen har været hård, men det vigtigste kommer nu. Vi har bragt os i en fin situation, men vi kan ikke slappe af. Det er på banen, vi skal levere budskaberne," siger Gabi.

Otte i træk

Forsvarsspiller Diego Godín oser af selvtillid inden mødet med Chelsea, og det er ganske forståeligt. Atlético Madrid har vundet de seneste otte kampe i den spanske liga og kun lukket et mål ind i de otte kampe.

"Vi er i en vidunderlig form lige nu. Vi indkasserer næsten ingen mål, og det er en af nøglerne til vores succes. Vores selvtillid er skyhøj, og vi tror på, at vi kan slå alle i øjeblikket," siger han.

Også i Champions League kører det. Holdet har ikke tabt i sæsonens 10 kampe i turneringen, alle fem hjemmekampe er vundet, og i knockoutfasen blev AC Milan kørt over, hvorefter FC Barcelona blev sendt ud i kvartfinalen.

Kampen begynder klokken 20.45, der spilles returkamp i London 30. april.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler