Nadal vinder stormøde mod Federer klart
Foto: Scanpix
Sport Af
Rafael Nadal var igen for stor en mundfuld for Roger Federer. Spanieren vandt deres semifinale ved Australian Open med cifrene 7-6, 6-3, 6-3.

Schweizeren havde ellers vist det bedste spil hidtil i turneringen. Men Nadal har det indbyrdes overtag. Han har nu vundet 23 ud af 33 møder.

Undervejs fik de begge, men særligt Nadal, vist mange prøver på det sublime spil, der har gjort deres kampe så store gennem de seneste 10 år.

De to rivaler skulle ikke bruge mange bolde for at spille sig varme og ramme et højt niveau. Federer med flere fine angreb til nettet. Nadal med nogle fremragende passerslag.

Det banede vejen for tre spanske breakbolde midtvejs i sættet, som Nadal dog ikke formåede at udnytte. Selv gav han ingen chancer til Federer i sin serv, og da måtte første sæt afgøres efter tiebreak.

Her kom Nadal bedst fra start, bragte sig på 5-1, og selv om Federer derpå vandt tre bolde på stribe, vandt Nadal 7-4 på sin første sætbold.

Spanieren har gennem turneringen døjet med vabler i hånden, og i begyndelsen af andet sæt måtte han modtage behandling for dette.

Spillemæssigt lod det ikke til at genere ham. Han spillede sig til tre breakbolde ved 2-1, Federer afværgede i første omgang, men da Nadal i schweizerens næste serveparti igen kom frem til breakbolde, brød han endelig til 4-2 og vandt siden sættet 6-3.

Nadal brød i begyndelsen af tredje sæt, men Federer brød prompte tilbage. Men siden brød Nadal to gange og vandt sættet 6-3 og dermed kampen.

I søndagens finale møder han en anden schweizer, Stanislas Wawrinka, der spiller sin første grand slam-finale.

/ritzau/

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design