Schweizer sender Djokovic ud efter nyt drama
Foto: Scanpix
Sport Af
Novak Djokovic er ude af sæsonens første grand slam-turnering, Australian Open. Efter et drama af en femsætter sejrede Stanislas Wawrinka med cifrene 2-6 6-4 6-2 3-6 9-7 efter fire timer på banen.

Dermed endte han Djokovic' lange sejrsrække og fik revanche for flere knebne nederlag til serberen, der har vundet Australian Open de seneste tre år.

Man kunne nemlig tillade sig at have enorme forventninger til kampen, da de to mødtes i en af de bedste kampe i 2013.

Ved sidste års Australian Open vandt Djokovic en maratonkamp på over fem timer med 10-8 i femte sæt, og serberen skulle også bruge fem sæt til at besejre Wawrinka i US Open.

I tirsdagens kvartfinale i Melbourne så det ud til, at serberen skulle vinde på ny. Han vandt første sæt uden problemer med 6-2.

Superserv

Men Wawrinka fik for alvor gang i sit spil i andet sæt. Han er udstyret med en af de bedste server blandt herrerne, og hans baghånd har både kraft og finesse.

Begge dele fungerede for schweizeren, der havde stor succes med at lægge hårdt pres på verdens nummer to. Det gav ham de næste sæt med 6-4 og 6-2. Særligt i tredje sæt spillede Djokovic langt under sit vanlige niveau.

Det hævede han i fjerde sæt, hvor han vandt 6-3 og dermed sendte deres tredje grand-slam-møde i træk ud i et femte og afgørende sæt.

Her bragte Djokovic sig i sejrsposition ved at bryde til 2-1, men Wawrinka brød øjeblikkeligt tilbage til 2-2. I partiet efter spillede Djokovic sig frem til en breakbold, men Wawrinka hev herpå tre superserver ud af ærmet.

Wawrinka holdt serv frem til 8-7, hvorefter Djokovic igen skulle serve for at blive i kampen. Ved 30-30 begik Djokovic en simpel fejl ved nettet, der gav schweizeren matchbold, og her sendte Djokovic en flugtning ud af banen.

Det er anden grand slam-turnering i træk, at Wawrinka når semifinalen. Senest tabte han til Djokovic. I den forestående venter Tomas Berdych.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design