Esbjerg lejer FC Københavns dyre fejlkøb
Pape Pate Diouf blev aldrig den succes, som FC København havde sat næsen og mange millioner op efter
Foto: Scanpix
Sport Af
Få dage efter salget af angrebsprofilen Martin Braithwaite har superligaklubben Esbjerg hentet en afløser.

Pokalvinderne har lejet FC København-spilleren Pape Pate Diouf for resten af året, og senegaleseren er spilleberettiget i Esbjergs Europa League-playoff-kamp mod St. Etienne på torsdag.

"Pape Pate Diouf er en høj angriber, der fylder i boksen og har et godt hovedspil. Trods sin højde har han pæn fart i sit spil, og han har fine egenskaber i boldmodtagelse, dybdeløb og afslutninger," siger Esbjerg-træner Niels Frederiksen i en pressemeddelelse.

"Forhåbentlig kommer han til at score nogle mål for os i denne efterårssæson. Vi har taget afsked med en del målscorere, senest Martin Braithwaite, og hullet efter dem skal Pape Pate Diouf være med til at udfylde," siger Niels Frederiksen.

Slog aldrig til

FC København købte Diouf i norske Molde for et millionbeløb i 2011, men han er aldrig slået til i den danske hovedstadsklub, hvor han kun er noteret for 19 superligakampe og fire mål.

Han spillede senest førsteholdsfodbold, da han i efteråret 2012 var udlejet til Molde.

I foråret optrådte han på FC Københavns reservemandskab, hvilket var meget langt fra det, der var planen, da han blev indkøbt som en afløser for Jesper Grønkjær for to år siden.

Nu skal han forsøge at genfinde formen hos Esbjerg, hvor han altså skal være med til at lukke hullet efter kometen Braithwaite, der er skiftet til Toulouse i den franske liga.

"Nu har vi nogle måneder til at lære hinanden at kende, og vi udelukker ikke, at en forlængelse af samarbejdet kan komme på tale," siger Niels Frederiksen.

Det er ikke nyt for Esbjerg at gå på rov i FC Københavns overskudslager. I sidste sæson var Youssef Toutouh med stor succes udlejet til den vestjyske klub.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler