Statistikken er tydelig: FCK eller Brøndby rykker ned
Historien siger, at enten Brøndby eller FC København rykker ud af Superligaen.
Foto: Scanpix
Sport Af ,

Kigger man i historiebøgerne og tillægger statistikken væsentlig betydning, er der høj sandsynlighed for, at enten Brøndby eller F.C. København rykker ud af Superligaen i denne sæson.

De to klubber ligger under nedrykningsstregen efter de første fem spillerunder, og historisk set vil minimum en af de to hold, der ligger til nedrykning efter fem runder, også ende med at rykke ud. Det viser en gennemgang af Superligaens seneste ti sæsoner, som tipsbladet.dk har foretaget. 

I ni af de seneste ti sæsoner har minimum en af de to nedrykkere således også ligget til nedrykning efter fem spillerunder.

Eneste undtagelse var i 2008/09-sæsonen, hvor Esbjerg og FC Nordsjælland lå til nedrykning efter fem runder, men alligevel sikrede sig overlevelse og endte med at vinke farvel til nedrykkerne Vejle og Horsens. 

Ingen medaljer

I alle andre tilfælde i løbet af de seneste ti år, har mindst af de to hold, der lå til nedrykning efter fem runder også røget ud af landets bedste række efter 33 runder. I sæsonen 2011/12 var det endda begge klubber - Lyngby og HB Køge - der både lå til nedrykning efter fem runder og efter 33 runder. 

Det tyder altså ikke godt for Brøndby og F.C. København. Og selvom det skulle ende med overlevelse, skal de to klubbers fans ikke sætte næsen op efter medaljer i denne sæson.

I de ti foregående sæsoner er det således aldrig lykkedes et hold at slutte i top tre i Superligaen, hvis det har ligget til nedrykning efter fem spillerunder. Esbjerg og AaB har været tættest på i henholdsvis sidste sæson og 2004/05-sæsonen, hvor man er endt på en fjerdeplads efter at have ligget under stregen efter fem runder. 

Hvis FCK eller Brøndby ender i top tre i denne sæson, vil det altså være første gang i ti år, at et hold får medaljer efter at have ligget til nedrykning efter fem runder. 

Den negative statistik er umiddelbart værst for Brøndby, idet det oftest er det hold, der ligger sidst efter fem runder, der ender med at rykke ud. Det er sket fem gange i løbet af de seneste ti sæsoner. Omvendt er det sket fire gange, at nedrykkeren har ligget nummer 11 efter fem runder, så der er også pres på FC København. 

Statistikkens ubarmhjertighed kan dog nuanceres ved et kig på toppen af Superligaen. I de seneste ti sæsoner er det kun sket to gange, at nummer ét efter fem spillerunder også er blevet dansk mester. 

Værste eksempel på et førerhold efter fem runder finder vi i 2009/10-sæsonen. Her lå AGF nummer et efter fem runder med 13 point, men endte med at rykke ud af Superligaen... 

Leveret af tipsbladet.dk


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler