Danmarks EM-hold er blandt de yngste
Foto: Scanpix
Sport Af
Efter et skuffende VM i Sydafrika har landstræner Morten Olsen haft gang i et mindre generationsskifte på det danske fodboldlandshold.

At han er nået et godt stykke af vejen er tydeligt, når man kaster et blik på gennemsnitsalderen i den danske trup. Siden Sydafrika er det danske landshold blevet mere end et år yngre.

Faktisk er det danske EM-hold med en gennemsnitsalder på 26,5 år det tredjeyngste af de 16 deltagende lande i Polen og Ukraine. Kun Tyskland med 24,4 og Polen med 25,1 år er yngre end Danmark, der deler tredjepladsen med England.

Rusland (28,4), Irland (28,3) og Sverige (28,2) rejser til EM med den ældste besætning, viser en udregning, som dpa har foretaget.

For to år siden havde den danske trup en gennemsnitsalder på 27,7 år.

Dengang var det spillere som de nu stoppede Jon Dahl Tomasson og Jesper Grønkjær, der trak snittet op, sammen med andre spillere over 30 som Martin Jørgensen og Daniel Jensen, der ikke kom med denne gang.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways