Jesper Grønkjær spiller sin sidste kamp som professionel fodboldspiller på søndag, når FC København tager imod AaB i Parken.

Dermed stopper Grønkjær på toppen efter en fantastisk sæson med FCK, der inden sidste spillerunde har hele 23 point ned til nummer to i Superligaen OB.

Fløjspilleren var en af drivkræfterne bag FCK's succes i Champions League i denne sæson, da holdet som det første i Danmarkshistorien nåede videre fra gruppespillet, hvor engelske Chelsea dog blev for stor en mundfuld.

Grønkjær har tænkt længe over beslutningen om at indstille karrieren.

"Jeg stopper med lysten og glæden intakt, som har været min drivkraft gennem alle årene - dette har været vigtigt for mig. Jeg er og har været umådelig glad for min tid i F.C. København, og jeg er stolt over at have fået muligheden for at vende hjem til en klub, som inderligt ønskede at indtræde på den internationale scene, og som gjorde det. Rejsen med F.C. København har været eventyrlig, og jeg har fået oplevelser, der er printet ind i min hukommelse," siger Jesper Grønkjær.

Siden debuten i Superligaen tilbage i 1995 er det blevet til mere end 500 kampe for AaB, Ajax, Chelsea, Birmingham, Atletico Madrid, Stuttgart og F.C. København. Derudover er det blevet til 80 A-landskampe for Danmark og fire VM- og EM-slutrunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler