Sport  
FC København havde aldrig tidligere fået point på udebane i Champions Leagues gruppespil, men onsdag aften tog FC København sin måske største skalp på fremmed græs, da klubben vandt 2-0 over det græske mesterhold Panathinaikos.

Den tidligere Panathinaikos-spiller Dame N'Doye og Martin Vingaard scorede FCK's mål.

Det var ventet, at grækerne ville sætte et massivt tryk på FCK, men sådan kom kampen slet ikke til at forløbe. FCK viste, at holdet har evnen til at spille på meget højt internationalt niveau og lod sig ikke kyse af kulissen på det storslåede olympiske stadion i Athen.

Tværtimod lykkedes det i perioder FCK at vende den massive hjemmebanestøtte til buhen og piften ned mod grækernes egne spillere.

"Damen" slog til

Det må have gjort ekstra ondt på de over 50.000 græske fans, at det netop var Dame N'Doye, som bragte FCK i spidsen efter knap en halv time. Panathinaikos kunne lidt uforståeligt ikke bruge Dame N'Doye, da angriberen spillede i klubben.

Men senegaleseren viste sin klasse, da han kynisk udnyttede, at den græske målmand Alexandros Tzorvas fejlbedømte Jesper Grønkjærs flotte stikning i dybden og blev fanget på mellemhånd og efterlod et tomt mål for N'Doye, som scorede for anden gang i træk i Champions League.

Rystede grækere

Panathinaikos virkede rystet efter åbningsmålet, og det var efterfølgende FCK, som kom til flest afslutninger. Grækernes defensiv var skrøbelig, især fordi den faste centrale midtbanespiller Gilberto Silva var placeret på en uvant plads som midterforsvarer, og den tidligere Arsenal-stjerne måtte flere gange tage ulovlige metoder i brug for at stoppe en meget formstærk N'Doye.

Men heller ikke det gav pote for grækerne. Martin Vingaard udnyttede det direkte frispark til at bringe FCK yderligere foran efter 37 minutter.

Silva fik gult kort i situationen, og det skulle vise sig dyrt, da brasilianeren kort inde i anden halvleg måtte tage hånden i brug efter endnu en fiks detalje af N'Doye, og Silva modtog korrekt sit andet gule kort i kampen.

Udvisningen satte en brat stopper for et muligt græsk comeback, og FCK kunne næsten spadsere sig til sejren i resten af kampen. Indskiftede Hjalte Nørregaard havde et forsøg på træværket, men tættere på en scoring kom hverken FCK eller Panathinaikos.

"Vi ligger nummer et. Vi ligger nummer et," gjaldede det fra lidt over hundrede FCK-fans, da de sjældne gange fik lov at overdøve de græske fans.

I den anden kamp i gruppen havde Rubin Kazan tidligere onsdag aften spillet 1-1 hjemme mod Barcelona, og det resultat betyder, at FCK nu indtager førstepladsen i gruppen med seks point efter to kampe.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler