Generelt Af

Klimaaktivisten Greta Thunberg er nået til Portugal efter at have krydset Atlanten med sejlbåd.

- Det føles uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker, sagde den 16-årige svensker til avisen Dagens Nyheter, da katamaranen "La Vagabond" ankom til Lissabon tirsdag.

Thunberg nægter at flyve på grund af store CO2-udslip. Hun rejste også med sejlbåd fra Europa til USA i august for at deltage i FN's klimatopmøde i New York.

Herefter skulle hun til Chile, hvor klimamødet COP25 skulle være afholdt.

Det er dog flyttet til Madrid, og hun skulle efter planen videre til den spanske hovedstad fra Lissabon.

/ritzau/TT
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play