Generelt Af

Finlands socialdemokratiske statsminister, Antti Rinne, indgav tirsdag sin regerings afskedsbegæring til landets præsident, Sauli Niinisto.

Præsidenten bad regeringen blive som forretningsministerium, indtil en ny regering er fundet.

Finland har for øjeblikket EU-formandskabet.

Problemerne er opstået på grund af Centerpartiet, som har meddelt, at det ikke har tillid til statsministeren.

Krisen har rødder i en arbejdskonflikt i postvæsnet, Posti. Krisen har tidligere ført til strejker i flere sektorer.

Der er fem partier i koalitionen, nemlig socialdemokraterne, Centerpartiet, De Grønne, Vänsterförbundet og Svenska Folkpartiet.

/ritzau/FNB

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play