Generelt Af

Klimaaktivisten Greta Thunberg er nået til Portugal efter at have krydset Atlanten med sejlbåd. Fra Portugal tager hun videre til Madrid i Spanien for at deltage i FN's klimamøde.

- Det føles uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker, siger den 16-årige til avisen Dagens Nyheter, da katamaranen "La Vagabond" sejlede ind i Lissabons havn tirsdag.

Thunberg nægter at flyve på grund af de store CO2-udslip. Hun rejste også med sejlbåd fra Europa til USA i august for at deltage FN's klimatopmøde i New York.

Thunberg og hendes far Svante fik et lift over Atlanten med de australske YouTubere Riley Whitelum og Elayna Carausu.

Thunberg skulle i Lissabon have deltaget i en global klimaaktion, men hun nåede ikke frem på grund af dårligt vejr på havet under sejladsen fra New York til Europa.

På de sociale medier måtte hun skuffe de mange portugisiske klimaaktivister med, at et uvejr på Atlanterhavet havde forhindret hendes deltagelse.

Portugal var det første land, der forpligtede sig til målet om at blive CO2-neutral inden 2050. I juli erklærede landet undtagelsestilstand for klimaet.

Klimaaktivister mener dog stadig, at den portugisiske regering slæber på fødderne i klimaindsatsen.

/ritzau/TT












NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play