Sport Af

Det schweiziske tennisikon Roger Federer rundede 38 år i august, men han har ingen intentioner om at lægge ketsjeren på hylden lige med det samme.

Mandag gjorde han det i hvert fald klart, at han agter at stille op ved OL i Tokyo i 2020.

Det skete i forbindelse med et sponsorevent i netop Tokyo mandag. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I det tilfælde vil det blive Federers femte OL, selv om han på grund af en knæskade sendte afbud til OL i Rio i 2016.

- I sidste ende var det mit hjerte, der besluttede, at jeg gerne vil til OL igen, siger Roger Federer.

- I flere måneder har jeg talt med mit hold om, hvad jeg skal efter Wimbledon og inden US Open næste sommer, siger han om grand slam-turneringerne, der ligger før og efter OL.

Federer har vundet det meste, der er værd at vinde, men OL-guld i single mangler han stadig.

I 2012 hentede han OL-sølv i London efter finalenederlaget til den britiske hjemmebanefavorit Andy Murray.

Fire år forinden i Beijing vandt Federer dog OL-guld i double med Stanislas Wawrinka.

- Jeg har været fanebærer for Schweiz i Athen og Beijing, jeg har en guld- og en sølvmedalje, og jeg vil elske at spille ved et OL igen, siger Federer.

Federer er indehaver af rekorden for flest vundne grand slam-titler i single hos herrerne med sine 20 triumfer.

/ritzau/





NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu