Generelt Af

Akademikernes A-kasse har rejst krav om tilbagebetaling fra tidligere direktør Michael Valentin, der blev fyret i september.

Det drejer sig blandt andet om, at a-kassen vil have de penge tilbage, som den brugte på wellness-ophold til Michael Valentin i januar 2016.

Det oplyser a-kassens nye bestyrelsesformand, Thomas Damkjær Petersen, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den fyrede direktør brugte 20.000 kroner af a-kassens midler på det pågældende wellness-ophold i Málaga, som ligger i Sydspanien.

Desuden kræver a-kassen penge tilbage for middage med vinsmagning for Michael Valentins netværk i hans hjem på Frederiksberg.

Torsdag er der i en undersøgelse blevet rettet skarp kritik af forløbet omkring fyringen af Michael Valentin.

Undersøgelsen viser, at der har været misbrug af a-kassens medlemmer.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der står bag undersøgelsen, har anmeldt hændelsesforløbet til politiet.

A-kassen bliver i undersøgelsen kritiseret for at være tøvende med at give oplysninger om, hvorfor Michael Valentin blev fyret.

Det har været medvirkende til en sen afdækning af "alvorlige svigt i a-kassens administration".

Michael Valentin blev fyret i september. Det gjorde han i første omgang uden nogen forklaring.

Efterfølgende er det kommet frem, at han blandt andet skal have modtaget dyre vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel.

Valentin erkender sjusk. Men han afviser, at der er foregået noget kriminelt.

Akademikernes A-kasse understreger, at man arbejder på at sikre, at lignende ikke vil gentage sig.

A-kassen har cirka 245.000 medlemmer. Det gør a-kassen til landets største for akademikere.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) arbejder på initiativer, der skal sikre, at der ikke kommer lignende sager i andre a-kasser.

/ritzau/

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play