Sport Af

For tredje gang i karrieren vandt Nasser al-Attiyah fra Qatar torsdag det hårde rallyløb Dakar Rally i bilklassen.

Sammen med sin franske co-driver, Matthieu Baumel, var Nasser al-Attiyah over 46 minutter hurtigere end løbets nummer to, når man lægger tiderne fra de ti etaper sammen.

Før sidste etape var han så langt foran, at han ikke behøvede at tage nogle chancer i sin Toyota. Han sluttede på en 12.-plads på sidste etape, hvor Perus hovedstad, Lima, var målbyen. Alle løbets etaper blev kørt i Peru.

Nasser al-Attiyah vandt også løbet sammenlagt i 2015 og i 2011.

Ud over at være en god rallykører, er han også en god skytte. Han har deltage ved OL seks gange, og i 2012 vandt en bronzemedalje i skeetskydning.

Dakar Rally var tidligere kendt under navnet Paris-Dakar, men siden 2009-udgaven er rallyløbet blevet kørt forskellige steder i Sydamerika.

Dakar-kongen Stephane Peterhansel, der har vundet løbet 13 gange - seks sejre på motorcykel og syv i bil, udgik på næstsidste etape, da han lå på en samlet fjerdeplads i løbet og var uden en realistisk chance for en 14. triumf.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu