Generelt Af

En domstol i Tunesien har dømt 41 jihadister til døden for et angreb i 2014, der kostede 15 soldater livet.

Kun to af de 41, der blev dømt til døden, er på nuværende tidspunkt i myndighedernes varetægt, oplyser Sofiene Sliti, domstolens talsmand.

De øvrige 39 er på fri fod.

Samtlige de dømte har forbindelse til Islamisk Stat, siger talsmanden.

Tunesiske domstole afsiger fortsat dødsdomme på trods af, at ingen er blevet henrettet siden 1991.

Angrebet mod de tunesiske soldater fandt sted ved grænsen til Algeriet i juli 2014 og var det blodigste angreb, den tunesiske hær har oplevet i fredstid.

I de seneste seks år har tunesiske styrker foretaget utallige operationer for at finde islamister i grænseområdet. Det har været en lukket militær zone siden 2014.

Gruppen Okba Ibn Nafaa, som er den tunesiske gren af al-Qaeda, er også til stede i dette område.

Siden revolutionen i landet i 2010-2011 har Tunesien oplevet en stigning i antallet af militante angreb. Snesevis af soldater og politifolk er blevet dræbt, og mindst 59 turister er også blevet dræbt i jihadisternes angreb.

Landet har været i undtagelsestilstand siden november 2015, da en selvmordsbombe dræbte 12 medlemmer af præsidentgarden. Islamisk Stat tog skylden for dette angreb.

/ritzau/AFP

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play