Politik Af

Tre børn er indtil videre blevet tvangsfjernet fra Udrejsecenter Sjælsmark af Hørsholm Kommune.

Men Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, er over for netmediet Altinget skeptisk ved, om det overhovedet er lovligt at skille børnene fra deres forældre på den måde.

Tvangsfjernelser er reguleret i Serviceloven, men det gælder ikke for børn af afviste asylansøgere.

- Det betyder, at der er et usikkert retsgrundlag for det, kommunerne gør i dag, siger han.

Han afviser dog ikke, at en domstol kan nå frem til, at det alligevel har været i orden, at man gør, som der er blevet gjort.

Det kunne være ud fra et nødretsprincippet om, at man har lov at gribe ind i sådanne situationer, hvis hensynet til barnets tarv kræver det.

- Vores opfattelse er bare, at den diskussion skal man af hensyn til både børnene og myndighederne helst ud over, siger ombudsmanden til Altinget.

Han har i en skrivelse til Folketingets Socialudvalg da også opfordrer til, at man får præciseret lovgivningen.

Det hilser Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, velkommen.

Han har tidligere sagt, at kommunen må tvangsfjerne børn fra Sjælsmark, hvis de trives for dårligt.

- Vi mener, at det skal fremgå klart af socialloven, at børn af visse asylansøgere har de samme rettigheder som andre børn i Danmark, skriver han til Altinget.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play