Generelt Af

"Tænkepausen" i forhandlingerne om de offentlige overenskomster på det kommunale område er overstået.

Det skriver Dennis Kristensen, der er formand for FOA, på Facebook, oven på et møde i dag mellem forhandlingsfællesskabet for de kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening (KL).

- Lærerforhandlingerne startes op igen i morgen torsdag og de generelle forhandlinger går i gang lørdag.

- Dermed er tænkepauserne afsluttet, og de to forhandlingsforløb kommer til at gå hånd i hånd, skriver Kristensen, der er næstformand for Forhandlingsfælleskabet.

Lærerne har som absolut hovedkrav ved forhandlingerne at få en arbejdstidsaftale, der afløser den lov, der blev vedtaget i forbindelse med konflikten i 2013, og som siden da har sat rammerne for lærernes arbejde.

Det har imidlertid været svært at finde et kompromis, og derfor gik parterne hver til sit i lørdags for at tage en tænkepause.

I et forsøg på at bakke lærerne op og lægge pres på KL besluttede de øvrige faglige organisationer sig i går at sætte forhandlingerne på det generelle område på standby.

De skulle være begyndt i dag, men det bliver altså på lørdag i stedet for.

Mens parterne prøver at finde hinanden, går tiden. Det er aftalt, at der både skal ligge færdige aftaler på det generelle område og på de enkelte overenskomster 28. februar.

De nuværende overenskomster udløber dog først 1. april.

/ritzau/


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu