Generelt Af

Hundredvis af par i kø for at få vielsesattest i guld

BANGKOK: Adskillige hundrede par lå natten til onsdag i kø ved et distriktskontor i den thailandske hovedstad. Her udstedes der vielsesattester, og de mange par ville registrere deres ægteskaber på kontoret præcis denne dag, den 14. februar - Valentinsdagen. Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at der blandt de mange nygifte trækkes lod om 10 vielsesattester i guld. Hver attest har en værdi af 20.000 baht - omkring 3800 kroner. Inspektøren på distriktskontoret siger, at guldcertifikaterne er indført i et forsøg på at fremme ægteskab og fødselstal.

/ritzau/

Hunden Rapunzel dukker op efter fem måneder

GENEVÉ: Efter en tur i det fri på fem måneder, og hundredvis af kilometer i poterne, er schæferhunden Rapunzel dukket op i Schweiz. Den blev forleden fundet i vejkanten, hvor den lå afkræftet og svært skadet, skriver dpa. Det var redderne på en ambulance, der så hunden og fik den under behandling. Hunden er udstyret med en chip, og derfor er ejermanden sporet. Hunden tilhører en familie i Tyskland, men løb væk under et besøg hos en dyrlæge ved Frankfurt tilbage i august. Den blev fundet i Schweiz 300 kilometer væk, 400 kilometer hvis den brugte vejene. Familien har søgt efter hunden via aviser og netmedier, og det har været muligt at følge den et stykke vej på denne måde. Nu ligger den niårige hund på et dyrehospital i Schweiz, hvor den behandles for indre blødninger, ligesom den har brækkede knogler. Dyrlægerne siger, at hundens tilstand ikke er stabil, men at der er en god chance for, at den kommer sig.

/ritzau/

Sækkepibemusik i stedet for rock fra Californien

BELFAST: Duncan Robb fra Chesterfield i England har ved en fejl været til koncert med en band, der spiller sækkepibe. Han troede ellers, at han skulle til koncert med det californiske rockband Red Hot Chilli Peppers i Belfast, men han var lige hurtig nok, skriver tv-stationen ABC på sin netavis. Robb er halvt nordirsk og er jævnligt i Belfast, og under et besøg faldt han over det, der lignede billetter til en koncert med det amerikanske rockband i Belfast. Endda til en billig penge. Han købte to biletter til koncerten 10. februar. Han viste biletterne til kæresten i julen. Dagen før koncerten ville kæresten vide, hvem der var opvarmningsband. Hun kunne ikke finde noget om koncerten på nettet eller andre steder. Først da fandt de ud af, at Duncan Robb havde set forkert. Koncerten var med Red Hot Chili Pipers - "det mest berømte sækkepibeband på planeten", som der står på bandets hjemmeside. Parret gik til koncerten og siger, at det var godt.

/ritzau/


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu