Generelt Af

Papegøje fanget med kærlighed

MAGDEBURG, TYSKLAND: En cirkuspapegøje gav brandvæsnet grå hår, da det forleden skulle forsøge at fange den. Paco, der optræder i Cirkus Krone, slap væk under en øvelse, og den fløj hen og satte sig i et nærliggende træ, fortæller en talskvinde for Krone. Og derfra var den ikke til at indfange. Der var heftig regn, og tæt på gik der nogle ænder og sagde "quark, quark, quark", skriver nyhedsbureauet dpa. Brandvæsnet forsøgte at få fat på den med en stige og en fuglefanger, men så fløj Paco bare hen og satte sig i et andet træ. Så var det, at den italienske artist Alessio Fochesato, der træner papegøjen, fik en idé. En brandmand fik et bur med Pacos papegøjekone med op i træet. Konen hedder Gypsy, og da buret kom op for næsen af den 12-årige Paco, hoppede han ind til fruen.


/ritzau/

Har en kat forsøgt at begå mord?

TOKYO: Politiet mistænker en vild kat for at have forsøgt at dræbe den 82-årige kvinde Mayuko Matsumoto, der bor i et bjergrigt område i den sydlige del af Japan. Nyhedsbureauet AFP fortæller, at kvindens datter ifølge lokale medier fandt sin mor med et blodigt ansigt. Der var 20 sår i hendes hoved. Den ældre kvinde kan ikke selv tale, så det er svært at finde ud af, hvad der er sket. Men da politiet så sårene, begyndte man at efterforske sagen som drabsforsøg. Der er dog ikke tegn på, at der har været mennesker inde i huset i det tidsrum, hvor sårene menes at være opstået. Så var det, at politiet opdagede, at sårene ligner dybe rifter, der kan komme fra en kat. Mistanken faldt på de vilde katte, der lever rundt om kvindens hus. Der er faktisk fundet det, der kan ligne blodspor på en af kattene. Nu analyserer politiet en prøve for at se, om det er menneskeblod.

/ritzau/AFP

Surfer stak en haj en over snuden

SYDNEY: En 25-årig brite er sluppet fra et hajangreb med livet i behold, fordi han stak hajen en på trynen, fortæller han. Manden hedder Charlie Fry, og han var ude at surfe med venner ved Avoca Beach nord for Sydney i Australien, da hajen dukkede op. Han siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at hajen pludselig sprang ud af vandet og bed ham i skulderen. - Jeg så hajens hoved komme ud af vandet, og jeg slog ham i ansigtet, siger Fry til tv-stationen Channel Nine. Det er lidt samme metode, som den berømte surfer Mick Fanning brugte for to år siden under en tv-transmitteret konkurrence. Da blev han angrebet af en haj på direkte tv ud for Sydafrika, men han gav hajen en lige i hovedet. Fry mener, at hajen, der angreb ham var omkring to meter. Lokale medier siger, at der kort efter episoden blev opdaget en tre meter lang haj i området, og stranden blev afspærret.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu