Generelt Af

Saudi-Arabien har erklæret krig mod Libanon.

Det siger lederen for Hizbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, i en tale på libanesisk tv.

Han hævder, at den afgåede libanesiske premierminister Saad al-Hariri holdes tilbage i Saudi-Arabien mod sin vilje.

- Lad os sige tingene, som de er: Manden er tilbageholdt i Saudi-Arabien, og han har indtil dette øjeblik forbud mod at vende hjem til Libanon, siger Nasrallah.

- Det er indlysende, at Saudi-Arabien og saudiske embedsmænd har erklæret krig mod Libanon og mod Hizbollah i Libanon, fortsætter han.

Han kalder Hariris tilbagetræden "uden fortilfælde". Han appellerer til, at Hariri snarest kan vende tilbage til Libanon.

Hariri meddelte i weekenden i en tv-tale fra Saudi-Arabien, at han trådte tilbage. Det kom som en stor overraskelse hjemme i Libanon.

Siden har flere regeringskilder i Beirut oplyst, at han tilbageholdes i Saudi-Arabien mod sin vilje. Det afvises af Saudi-Arabien.

Nasrallah fastslår, at Libanons regering er intakt og ikke er trådt tilbage.

Hizbollah er den største politiske kraft i Libanon. Det er en shiamuslimsk bevægelse, der er allieret med Iran.

Frankrigs udenrigsministerium har fredag eftermiddag udsendt en erklæring, hvor det hedder, at Hariri bør have bevægelsesfrihed og frihed til at virke som politisk leder i sit land.

Ministeriet henviser til, at udenrigsminister Jean-Yves Le Drian tidligere på dagen kommenterede sagen.

- Som ministeren sagde, så ønsker vi, at Saad al-Hariri skal have fuld bevægelsesfrihed og være fuldt ud i stand til at spille den vigtige rolle, som er hans i Libanon, hedder det.

Frankrig har tætte bånd til Libanon, som tidligere var fransk koloni. Hariri har også tilknytning til Frankrig, hvor han boede fra 2011 til 2014 af frygt for sin sikkerhed.

/ritzau/Reuters


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu