Generelt Af

60-årig dømt for at spilde vin for to millioner

ADELAIDE: I Australien er der sat punktum i et opsigtsvækkende vinopgør. Torsdag blev vinproducenten Trevor David Jones idømt en betinget dom på tre år og syv måneders fængsel, skriver avisen The Guardian. Dommen fik den 60-årige mand, fordi han i 2015 ødelagde 27.000 liter Shiraz og Chardonnay hos Kellermeister Wines. Jones sneg sig ind og åbnede for ventilerne i fire af vinvirksomhedens store tanke, så vin for næsten to millioner kroner løb ud. Dommeren begrundede den betingede dom med, at Trevor David Jones var brudt psykisk sammen, inden han hældte de mange tusinde liter vin ned i kloakken. Sammenbruddet blev udløst af et stort skænderi med faren, som tidligere havde ejet Kellermeister Wines.

/ritzau/

Tysk kats høje musik får naboer til at tilkalde politiet

BERLIN: Kattejammer har fået en helt ny betydning i den østtyske by Glauchau, hvor politiet sent torsdag aften måtte rykke ud til en usædvanlig sag. En kat, der var blevet ladt alene tilbage i en lejlighed, havde angiveligt skruet så højt op for musikken ved hjælp af en fjernbetjening, at naboerne klagede til politiet over larmen. Ifølge politiets pressemeddelelse var katten så forvirret over de høje toner, at den ikke selv havde været i stand til at skrue ned igen. Hvorvidt det firbenede kæledyr blev sigtet for noget i forbindelse med betjentenes besøg, fremgik ikke af meddelelsen.

/ritzau/dpa

Mange stjålne vikingeskatte tilbage efter museumstyveri

BERGEN: Der var gode nyheder til Universitetsmuseet i Bergen, efter at norsk politi torsdag sigtede to personer i en sag om stjålne skatte fra vikingetiden og jernalderen. I august blev museet nemlig udsat for et tyveri, hvor 400 genstande blev stjålet. I forbindelse med anholdelsen af de sigtede blev en stor del af genstandene fundet i en lejlighed i Bergen, skriver NRK. Selv om nogle af skattene er gået i stykker på grund af en hårdhændet behandling, var der grund til at smile. På Facebook skrev museet, at det var "en glædens dag". Også rektoren på Bergen Universitet var positiv. - Særligt for de ansatte på museet har tyveriet og tabet af genstandene været en stor belastning. Nu ser det ud til, at der åbner sig en mulighed for, at vi kan få skattene tilbage, siger Dag Rune Olsen.

/ritzau/NTB


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu