Politik Af

Man kan ikke på Christiansborg regne sig frem til, hvor der skal lukkes studiepladser rundt om i landet, mener Dansk Folkeparti.

Partiet vil sammen med resten af oppositionen, SF og Alternativets ene mandat presse på for at få gennemført ændringer i uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens (R) såkaldte dimensioneringsplan, der skal skære i de studieretninger, som uddanner for mange til ledighed.

- Vi er nødt til at få noget fornuft ind i forløbet. Uddannelsesstederne skal på banen, så man ikke laver en matematik-model, men forholder sig til udviklingen også regionalt. Ministeren vil sætte et tal ud fra ledighed, men vi ønsker, at rektorerne skal finde ud af, hvor og hvordan der skal skæres, siger DF's uddannelses- og forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen.

Studieplanen skulle have været endelig på plads på mandag, men ifølge Politiken vil partierne bede ministeren om at droppe planen i sin nuværende form, og i højere grad tage de studerende og universitetsrektorerne med på råd.

I den kommende uge vil oppositionen derfor indkalde Sofie Carsten Nielsen til en såkaldt hasteforespørgselsdebat i Folketinget.

Uddannelsesministeren vil ifølge Politiken ikke forholde sig til, om studieplanen skal ændres endnu engang på baggrund af det politiske flertals udmeldinger.

Mens Danske Studerendes Fællesråd glæder sig over, at oppositionen vil skære færre studiepladser end regeringen, frygter erhvervslivet, at den såkaldte dimensioneringsplan bliver forsinket.

- Man kan ikke byde danske unge endnu et år, hvor man optager dem til ledighed. Det har aldrig været ansvarligt, og det bliver det heller ikke nu. Se dog at komme i gang, siger Charlotte Rønhof, uddannelsespolitisk chef i Dansk Industri, til regeringen.

I Dansk Erhverv mener uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, at der ikke er råd til at vente på, at politikerne får strikket en ny model sammen.

- Vi må tage udgangspunkt i den, der er nu, og så må der komme justeringer løbende, siger hun.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play