Politik Af

Det kriseramte grønlandske Siumut-parti er efter alt at dømme klar til at starte på en frisk.

Lørdag valgte et overvældende flertal ved partiets ekstraordinære landsmøde i hvert fald at pege på en mand, der ikke umiddelbart ser ud til at have kontroversielle sager bag sig, til ny formand.

- Han er en person, der vil kunne genvinde tilliden og respekten for politikerne. Han har ingen lig i lasten, sagde Poul Krarup, chefredaktør på avisen Sermitsiaq, fredag til Ritzau.

Den i dag 47-årige Kim Kielsen, der efter regeringens nylige kollaps er udnævnt som fungerende regeringschef, begyndte sit arbejdsliv på havet og arbejdede indtil 1993 som sømand for virksomheden KNI.

Hefter fulgte han i farens fodspor og uddannede sig til betjent, hvilket var hans hverv frem til 2003.

Da søgte han orlov fra politiet for at starte et projekt for børn og unge med problemer, inden han i 2005 for første gang blev valgt ind i Landstinget for Siumut.

I Landstinget har han af to omgange været minister - først for boliger, infrastruktur og råstoffer i årene 2007-2009, mens han under den nu forliste regering sad i spidsen for miljø og natur.

Den forhenværende betjent får nu til opgave at rydde op efter sin forgænger, Aleqa Hammond, der 1. oktober måtte trække sig efter at have brugt over 100.000 kroner af selvstyrets landskasse til private formål.

Samtidig smuldrede regeringen, og grønlænderne skal derfor til valg 28. november.

/ritzau/

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play