Generelt Af

EU-Kommissionen sagde onsdag nej til en stor gruppe EU-borgeres ønske om at få ny lovgivning, som de mener skulle beskytte retten til liv.

Borgerinitiativet One of Us, der havde samlet over en million underskrifter, ville sikre, at der ikke kan bruges EU-penge på forskning og udviklingsbistand, som indebærer destruktion af menneskefostre.

Det er især relevant for anvendelse af stamceller, som er meget tidlige cellestadier, der kan kodes til at udvikle sig, så de for eksempel kan bruges i behandlingen af en lang række sygdomme.

Kommissionen så efter at have gransket forslaget og talt det igennem med initiativtagerne ikke grund til at stramme de eksisterende regler.

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play