Generelt Af

* Der findes ikke en entydig definition på talblindhed, men konsulent Pernille Pind, der i mange år har beskæftiget sig med problematikken, peger på tre kendetegn ved handicappet.

* Ordning af tal. Talblinde har svært ved at vurdere om et tal er større eller mindre end et andet tal, og hvor stor afstanden er. Det gør det svært at vurdere klokkeslæt og at planlægge sin tid. Når en talblind trækker et nummer på apoteket, oplever de det, som at være til bankospil – man er lige spændt, hver gang der råbes et nummer op.

* Tal og ord. Det tager lang tid for talblinde at omsætte talsymbolerne til talord. Når de mundtligt får oplyst et telefonnummer, har de svært ved at genkende det som tal. Modsat andre har talblinde ikke associationer til tallene og har derfor svært ved at huske dem.

* Tæller meget. Talblinde tæller, når de skal lægge selv små tal sammen, ligesom de tæller op og ned, når de skal navigere i talsystemet. Det er normalt, at mindre børn tæller, når de regner, men talblinde er nødt til at gøre det, også som voksne, da de har svært ved at forestille sig mere end et tal ad gangen.

Kilde: Pernille Pind

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play